Βόρεια Κορέα: Ντοκιμαντέρ δοξάζει τον Κιμ για τη σύνοδο κορυφής με τον Τραμπ

Βόρεια Κορέα: Ντοκιμαντέρ δοξάζει τον Κιμ για τη σύνοδο κορυφής με τον Τραμπ

Προπαγανδιστική προβολή από την κρατική τηλεόραση της Πιονγκγιάνγκ παρ' ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία - Επιβεβαιώνεται στο ντοκιμαντέρ η ανακατασκευή ενός σιλό εκτόξευσης πυραύλων

kim_trump_north
Αν και η δεύτερη ιστορική συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ έληξε την περασμένη Πέμπτη χωρίς συμφωνία η κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας παρουσίασε στους πολίτες της χώρας ένα ντοκιμαντέρ προπαγάνδας με την δική της εκδοχή.

Την Τετάρτη το βράδυ προβλήθηκε στη Βόρειο Κορέα το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σύνοδος κορυφής του Κιμ με τον Τραμπ: Ένα ακόμα βαρυσήμαντο γεγονός για την παγκόσμια ειρήνη», στο οποίο δεν αναφέρεται πως το τετ α τετ των δύο ηγετών έληξε χωρίς συμφωνία, αλλά παρουσιάζεται ένας χαμογελαστός Κιμ που συζητά με τον πρόεδρο Τραμπ καθώς οι δύο άνδρες περπατούν μαζί σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ανόι.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε την ίδια χρονική στιγμή που το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap αποκάλυψε πως η Πιονγκγιάνγκ ανακατασκευάζει μέρος μιας εγκατάστασης εκτόξευσης πυραύλων στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, την οποία είχε καταστρέψει μετά την πρώτη συνάντηση κορυφής Τραμπ και Κιμ στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο, υμνεί τον «ελέω θεού» ηγέτη της Βορείου Κορέας. Δείχνει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να χαιρετά μέσα από μαύρη λιμουζίνα τα πλήθη που κρατούν σημαίες της Βορείου Κορέας και του Βιετνάμ και τον επευφημούν στους δρόμους του Ανόι.

Επίσης, στο ντοκιμαντέρ- προπαγάνδα ο ισχυρός άνδρας της απομονωμένης χώρας επισκέπτεται την πρεσβεία της Βορείου Κορέας στο Ανόι, όπου αξιωματούχοι και μέλη των οικογενειών τους τον χειροκροτούν με δάκρυα στα μάτια!

Αν και μετά το τέλος της συνάντησης των δύο ηγετών στο Ανόι ο πλανητάρχης δήλωσε πως δεν υπήρξε συμφωνία καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαίτησε την πλήρη άρση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της χώρας του, ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν πως αυτό δεν αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ για δύο λόγους. Αφενός, αυτό δείχνει πως η Βόρεια Κορέα επιθυμεί την συνέχεια των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και αφετέρου, μια διπλωματική αποτυχία του Κιμ Γιονγκ Ουν, αν γίνει γνωστή στο λαό θα μπορούσε να πλήξει την εικόνα του ως ηγέτη 25 εκατ. ανθρώπων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης