Γαλλία: Σε δίκη η Λεπέν για φωτογραφίες τζιχαντιστών που ανέβασε στο Twitter

Γαλλία: Σε δίκη η Λεπέν για φωτογραφίες τζιχαντιστών που ανέβασε στο Twitter

Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος στη Γαλλία είχε αναρτήσει τις φωτογραφίες από τις σφαγές δυτικών ως απάντηση σε Γάλλο δημοσιογράφο, που παραλλήλιζε το κόμμα της με το Ισλαμικό Κράτος, λίγες ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

000_1DG1EK
Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για φωτογραφίες που ανάρτησε στο Twitter από τη στυγερή δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley, από τζιχαντιστές, λίγες ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι, το 2015, θα βρεθεί η επικεφαλής της ακροδεξιάς παράταξης στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν.

Ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παραπέμπει τη Μαρίν Λεπέν σε δίκη, για τις φωτογραφίες που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter, λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο 130 ατόμων στο θέατρο Μπατακλάν και σε παρακείμενα κέντρα διασκέδασης, σε κεντρικό σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς με την κίνησή της αυτή και με δεδομένο το κλίμα που επικρατούσε τη συγκεκριμένη περίοδο στη Γαλλία, προήγαγε τη βία και βίαιες έως φρικιαστικές εικόνες.

Η 50χρονη Μαρίν Λεπέν αντιμετωπίζει ήδη ένα κατηγορητήριο για χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία χρησιμοποίησε για προσωπικούς λόγους.

Εκτός από τη Λεπέν, ένα ακόμη στέλεχος του Εθνικού Μετώπου και συγκεκριμένα ο Gilbert Collard κλήθηκε σε δίκη για τους ίδιους λόγους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο για «προβολή βίαιων εικόνων, στις οποίες έχουν πρόσβαση και παιδιά», η Λεπέν και ο Κολάρντ βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο επιβολής ποινής κάθειρξης τριών χρόνων και 90.000 ευρώ πρόστιμο ο καθένας.

Η Λεπέν είχε ανεβάσει τις επίμαχες φωτογραφίες με τους τζιχαντιστές να σκοτώνουν τον Αμερικανό δημοσιογράφο, μετά τη σύγκριση που έκανε Γάλλος δημοσιογράφος, παραλληλίζοντας το κόμμα της με το Ισλαμικό Κράτος. Η Λεπέν ανέβασε φωτογραφίες από δολοφονίες δυτικών, σχολιάζοντας... «η Daesh είναι αυτό».

Κλείσιμο
Η Λεπέν εξέφρασε την έκπληξή της για την κλήση της σε δίκη από την εισαγγελία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για μία ακόμη πολιτική δίωξη, ενόψει και των ευρωεκλογών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης