Βέλγιο: Βρέθηκε ο «εγκέφαλος» τζιχαντιστής της επίθεσης στο Μπατακλάν

Βέλγιο: Βρέθηκε ο «εγκέφαλος» τζιχαντιστής της επίθεσης στο Μπατακλάν

Πρόκειται για τον Γιασίν Α., όπως ανακοινώθηκε - Ενδέχεται να είναι ο Γιασίν Αμπαούντ, αδελφός του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, που σκοτώθηκε σε μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής μετά το χτύπημα στο Παρίσι

Τον βελγικής υπηκοότητας Γιασίν Α., ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ο Γιασίν Αμπαούντ, κατονόμασε ως τον πιθανότερο «εγκέφαλο» του πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος στο θέατρο Μπατακλάν και σε άλλους στόχους, στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, ο γενικός εισαγγελέας του Βελγίου.

Ο Γιασίν Α., όπως ανακοίνωσε το γραφείο της βελγικής εισαγγελίας, κατηγορείται για σειρά τρομοκρατικών δολοφονιών και θεωρείται ο ηγέτης και εμπνευστής του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Μπατακλάν, στο γήπεδο και σε ένα εστιατόριο, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι.

Η εισαγγελία του Βελγίου δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τον Γιασίν Αμπαούντ, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, καθώς είναι γνωστό το δίκτυο που τον περιέβαλε, ενώ δεν αποκλείεται να αποδοθούν και ευθύνες σε υπηρεσίες.

Ο αδελφός του Γιασίν, Αμπντελχαμίντ, ήταν ένας από εκείνους που σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας για την επίθεση στο Μπατακλάν και ήταν εκείνος που αρχικά θεωρήθηκε ο εγκέφαλος του μακελειού στο θεάτρου του Παρισιού.

Ο Γιασίν Αμπαούντ...


ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αυτός;

Σε σκότωσε αυτός; Ένας τέτοιος; Τόσο χαμηλά έχεις πέσει;

Αχιλλέας

Καλά, αυτή η μαιμού είναι ο εγκέφαλος? Αυτός κάνει τον ραν ταν πλαν να φαίνεται genius.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης