Ο Τραμπ δεν βιάζεται για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας

Ο Τραμπ δεν βιάζεται για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι αν και επιθυμεί τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, δεν πιέζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν για χρονοδιάγραμμα – Η νέα συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται για τις 27-28 Φεβρουαρίου 

20741593
Επιθυμία αλλά όχι βιασύνη εκφράζει ο Ντόναλντ Τραμπ για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, που όπως είπε, δεν πιέζει την Πιονγιάνγκ να θέσει χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος.

Οι δηλώσεις του Τραμπ έρχονται λίγες ημέρες πριν τη νέα του συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ.

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, αν το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν πραγματοποιήσει νέες πυρηνικές δοκιμές, δεν υπάρχει βιασύνη για να πετύχει έναν από τους κύριους στόχους της εξωτερικής του πολιτικής – πείθοντας το απομονωμένο καθεστώς του Κιμ να εγκαταλείψει τον εξοπλισμό του με πυρηνικά όπλα.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι κυρώσεις εις βάρος της ασιατικής χώρας θα παραμείνουν σε ισχύ στο μεσοδιάστημα, σημειώνοντας ότι η Πιονγιάνγκ δεν έχει διεξάγει πυρηνικές ή πυραυλικές δοκιμές το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν για τη σύνοδο κορυφής στο Βιετνάμ, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να συνομιλήσει αύριο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Ο Μουν δήλωσε στον Τραμπ στην επικοινωνία τους ότι η Σεούλ είναι πρόθυμη να ξεκινήσει να έχει μια οικονομική δραστηριότητα με την Πιονγιάνγκ ως μια «παραχώρηση» αν αυτό επιταχύνει την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, ανέφερε το γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης