Το Ισραήλ μπλοκάρει 138 εκατ. δολάρια που προορίζονταν για τους Παλαιστινίους

TRUMP-ISRAEL

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, αυτό το ποσό ισοδυναμεί με τα επιδόματα που καταβλήθηκαν το 2018 από την Παλαιστινιακή Αρχή σε «φυλακισμένους τρομοκράτες, στις οικογένειές τους και σε πρώην κρατουμένους»

Το Ισραήλ θα «παγώσει» 138 εκατομμύρια δολάρια (122 εκατομμύρια ευρώ), που θα έπρεπε να καταβάλει στην Παλαιστινιακή Αρχή, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα επιδόματα που η Αρχή δίνει στις οικογένειες των Παλαιστινίων κρατουμένων, ανέφερε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, αυτό το ποσό ισοδυναμεί με τα επιδόματα που καταβλήθηκαν το 2018 από την Παλαιστινιακή Αρχή σε «φυλακισμένους τρομοκράτες, στις οικογένειές τους και σε πρώην κρατουμένους».

Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει τακτικά στην Παλαιστινιακή Αρχή τον ΦΠΑ και τους τελωνειακούς δασμούς που παρακρατά επί των εισαγόμενων από τους Παλαιστινίους προϊόντων.

Όμως, τον Ιούλιο του 2018, το ισραηλινό Κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νόμο που στοχεύει στο «πάγωμα» των πληρωμών στο ύψος των επιδομάτων που δίνει η Παλαιστινιακή Αρχή στους δράστες επιθέσεων εναντίον των Ισραηλινών και τις οικογένειές τους.

Ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να το κάνει μετά τη δολοφονία μιας νεαρής Ισραηλινής από έναν Παλαιστίνιο στην Ιερουσαλήμ.

«Πρόκειται για έναν σημαντικό νόμο που θα εφαρμόσουμε, όπως το υποσχέθηκα» δήλωσε ο Νετανιάχου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Αμπάς έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι η στήριξη των οικογενειών των κρατουμένων και των "μαρτύρων" «συνιστά εθνικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό καθήκον που πρέπει να εκπληρώνεται ανεξαρτήτως των ισραηλινών και διεθνών πιέσεων».

«Η κατοχική (ισραηλινή) κυβέρνηση επιδιώκει να καταστρέψει την Παλαιστινιακή Αρχή σε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ» κατήγγειλε σε ένα δελτίο τύπου ο Άχμεντ Ματζνταλανί, ένας αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Palestinian freedom

Ως Έλληνες οφείλουμε να συμπαραστεκόμαστε στους Παλαιστίνιους, διότι όπως είχε δηλώσει και ο αείμνηστος Αραφάτ σε μια επίσκεψη του στην Ελλάδα, ειμαι Παλαιστίνιος άρα ειμαι Έλληνας!! Η Παλαιστίνη ειναι εκείνο το κομμάτι της Ελλάδας με τους ξεχασμένους Έλληνες ❤

νικος

Καμιά σχέση, όλοι τους προτιμούν την Τουρκία. Χίλιες φορές ένα δυτικό κράτος όπως το Ισραήλ που πρωτοπορεί σε καινοτομίες και εφευρέσεις παρά τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται στον Μεσαίωνα. Συμφωνώ να υπάρχει ως κράτος αλλά να μην αποτελεί απειλή για το Ισραήλ και να μην είναι δορυφόρος της Τουρκίας και του Ιράν.

Collective Punishment for Real Justice.

Έχει αποδειχτεί ότι μόνο οι συλλογικές τιμωρίες δρουν αποτελεσματικά κατά της τρομοκρατίας. Π.χ. να κόψεις το ρεύμα ή το νερό για μέρες ή εβδομάδες από ολόκληρες περιοχές. Όπως και οι κατεδαφίσεις των σπιτιών των συγγενών των τρομοκρατών. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η πίεση πρέπει σταδιακά να ανεβαίνει και αν χρειαστεί να επέλθει και ο στραγγαλισμός. Αλλιώς δεν γίνεται τίποτα. Κανένας τρομοκράτης και καμία τρομοκράτισα δεν θα κάμψουν τη θέληση του Ισραήλ να επιβάλει την ασφάλεια των πολιτών του διά της βίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης