Βρετανία για Σκόπια: Πλέον θα αναφερόμαστε στη χώρα ως Βόρεια Μακεδονία

Βρετανία για Σκόπια: Πλέον θα αναφερόμαστε στη χώρα ως Βόρεια Μακεδονία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έδωσε συγχαρητήρια στις δυο πλευρές

zaef12
Συγχαρητήρια στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος στην μακροχρόνια διμερή διαμάχη τους, απέστειλε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα αναφέρεται στο εξής στη χώρα ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, εφόσον επικυρώθηκε και τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και μετά από αίτημα της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας προς την βρετανική κυβέρνηση, να υιοθετήσει και να χρησιμοποιεί το όνομα και την ορολογία που αναφέρονται στο Άρθρο 1(3) της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Και οι δύο πλευρές έχουν πλέον λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συγχαίρει τις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους να θέσουν τέλος σε αυτή τη μακροχρόνια διμερή διαμάχη. Είναι μια ιστορική στιγμή και για τις δύο χώρες. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα τόσο διμερώς όσο και μέσω του ΝΑΤΟ προς όφελος της ευρωπαϊκής ασφάλειας» τονίζει ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης