Βίντεο: Τουρκάλα αθλήτρια έκανε ελεύθερη κατάδυση στην Ανταρκτική

Βίντεο: Τουρκάλα αθλήτρια έκανε ελεύθερη κατάδυση στην Ανταρκτική

Έμεινε κάτω από το νερό δύο λεπτά - Βούτηξε χωρίς μπουκάλες οξυγόνου - Μπήκε στο Γκίνες όταν βούτηξε  το 2011 στη λίμνη Weissensee της Αυστρίας στα 110 μέτρα

sahika
Η πρωταθλήτρια στις καταδύσεις Σαχικά Ερτζουμέν, είναι η πρώτη γυναίκα από την Τουρκία που καταδύθηκε χωρίς φιάλες οξυγόνου στην Ανταρκτική, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Σαχικά Ερτζουμέν είναι η πρώτη γυναίκα από την Τουρκία που πραγματοποίησε ελεύθερη κατάδυση στην Ανταρκτική και κατάφερε να παραμείνει κάτω από το παγωμένο νερό για δύο ολόκληρα λεπτά, ενώ συνολικά στη θάλασσα της Ανταρκτικής έμεινε μία ώρα.

Μάλιστα πήρε δείγμα ιζήματος για λογαριασμό επιστημόνων που συμμετέχουν στην 3η Εθνική Επιστημονική Εκστρατεία για την Ανταρκτική.

«Είμαστε στην Ανταρκτική, βουτήξαμε με σύνεση, αλλά το κρύο εκεί δοκιμάζει τις ανθρώπινες αντοχές. Η βουτιά εκεί ήταν η πρώτη για μας. Ως συμβολική κατάδυση, ως μέρος επιστημονικής μελέτης, το ανέμισμα της σημαίας μας στην Ανταρκτική μας έκανε να ξεχάσουμε το κρύο και τον πόνο», δήλωσε η Ερτζουμέν.

Κλείσιμο
Η 34χρονη Σαχικά Ερτζουμέν έχει στην κατοχή της πολλές παγκόσμιες διακρίσεις στην ελεύθερη κατάδυση. Η κατάδυση της στα 110 μέτρα, το 2011 στη λίμνη Weissensee της Αυστρίας, της χάρισε την είσοδο της στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Milli sporcu Şahika Ercümen'den Antarktika'da tarihi dalış
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης