«Πολύ ικανοποιημένος» ο Κιμ Γιονγκ Ουν από το γράμμα του Τραμπ

«Πολύ ικανοποιημένος» ο Κιμ Γιονγκ Ουν από το γράμμα του Τραμπ

«Η Βόρεια Κορέα έχει πίστη στον θετικό τρόπο σκέψης του Τραμπ» καθώς οι δύο χώρες πλησιάζουν «βήμα-βήμα» στο στόχο τους, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων

kim-lete
Την μεγάλη του ικανοποίηση από το γράμμα που έλαβε με αποστολέα τον Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενόψει της δεύτερης συνόδου κορυφής που θα έχουν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τα βορειοκορεατικά κρατικά ΜΜΕ.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει «καλές τεχνικές προετοιμασίες» για τη συνάντηση, στο πρώτο σχόλιο των βορειοκορεατικών ΜΜΕ για τη σύνοδο που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο.

Η επιστολή Τραμπ παραδόθηκε στον Κιμ Γιονγκ Ουν από τον διαπραγματευτή της Βόρειας Κορέας και πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, Κιμ Γιονγκ τσολ ο οποίος την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Ο Κιμ επαίνεσε τον πρόεδρο Τραμπ επειδή εξέφρασε την ασυνήθιστη αποφασιστικότητά και θέλησή του για να υπάρξει διευθέτηση του θέματος» αναφέρεται στο τηλεγράφημα του KCNA.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι «η Βόρεια Κορέα έχει πίστη στον θετικό τρόπο σκέψης του Τραμπ» καθώς οι δύο χώρες πλησιάζουν «βήμα-βήμα» στο στόχο τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει αποφασιστεί το πού θα διεξαχθεί η σύνοδος του Φεβρουαρίου, χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης