Βιετνάμ: Γιατροί έβαλαν 5 λίτρα μπύρας στο αίμα ασθενούς για να τον σώσουν από δηλητηρίαση από αλκοόλ

1beer

Η ακραία μέθοδος των γιατρών που επιβεβαίωσε έναν αστικό μύθο

Ένας από τους πολλούς αστικούς μύθους που κυκλοφορούν εκεί έξω υποδεικνύει ότι όταν κάποιος έχει πιει πολύ, για να αντιμετωπίσει το hangover και τις άσχημες συνέπειές του την επόμενη μέρα, μόλις ξυπνήσει πρέπει να πιει ένα ποτήρι από το ποτό που κατανάλωνε το προηγούμενο βράδυ.

Μία ομάδα γιατρών στο Βιετνάμ ωστόσο έκαναν πράξη αυτόν τον αστικό μύθο για να σώσουν τη ζωή ενός άνδρα με ακραία δηλητηρίαση από αλκοόλ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο 48χρονος Nguyen Van Nhat, πήγε στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση από το ποτό και οι γιατροί του έδωσαν 5 λίτρα μπύρας.

Η κατάσταση του άνδρα ήταν τόσο σοβαρή που κινδύνευε ακόμα και η ζωή του, αναγκάζοντας τους γιατρούς να χρησιμοποιήσουν αυτή την ακραία μέθοδο.

Πώς προχώρησαν στην διαδικασία όμως; Όταν έφτασε εκεί του έδωσαν και ήπιε 3 κουτάκια μπύρας, ενώ αμέσως μετά του έδιναν ένα για κάθε ώρα, φτάνοντας συνολικά τα 15 κουτάκια με 5 λίτρα μπύρας.

Η εξήγηση για την ακραία μέθοδο που ακολούθησαν έγκειται στη μεθανόλη και την αιθανόλη. Το αλκοόλ χωρίζεται σε δύο είδη. Την μεθανόλη και την αιθανόλη.

Η μεθανόλη είναι εξαιρετική επικίνδυνη όταν επεξεργαστεί από το συκώτι μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα νευρά, τύφλωση, ακόμη και θάνατο. Η αιθανόλη προκαλεί δηλητηρίαση.

Όταν το συκώτι έχει να επεξεργαστεί και τα δύο, δίνει προτεραιότητα στην αιθανόλη την οποία περιέχει η μπύρα. Έτσι οι γιατροί του έδωσαν τα 5 λίτρα μπύρα ώστε να «αγοράσουν» χρόνο προκειμένου να έχουν χρόνο να αφαιρέσουν την μεθανόλη, μέσω αιμοκάθαρσης και ούρησης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eikosaxronos-raper-usa

Είχε μαζί του ένα όπλο και οι αστυνομικοί φοβήθηκαν ότι θα το χρησιμοποιούσε - Ο 20χρονος άντρας δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο, στον λαιμό, στο στήθος, στο αυτί, στο χέρι και στους ώμους

guaido

«Βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης», στην οποία κυριαρχούν οι αντίπαλοι του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, «θα συνοδεύσουν τον πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό στην αυτοκινητοπομπή», αναφέρει μήνυμα το οποίο εστάλη σε δημοσιογράφους