Liberation για Τσίπρα: Ο πρώην κομμουνιστής που «παίζει πόκερ» για να ξεφύγει από την πολιτική αναταραχή

Liberation για Τσίπρα: Ο πρώην κομμουνιστής που «παίζει πόκερ» για να ξεφύγει από την πολιτική αναταραχή

Η γαλλική εφημερίδα χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό «καλλιτέχνη στον κίνδυνο», τονίζοντας ότι η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε αποτελεί ένα «νέο στοίχημα»

4682980__1_
«Αντιμέτωπος μετά την παραίτηση του βασικού του συμμάχου, Πάνου Καμμένου, ηγέτη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ο οποίος εξακολουθεί να αντιτίθεται στη «συμφωνία των Πρεσπών», ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζητά σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Liberation».

«Μια νέα πρόκληση στην καριέρα του πρώην κομμουνιστή που πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο κέντρο», προσθέτει.

«Πήρα το ρίσκο να μην συνεχίσω (τη θητεία μου) χωρίς να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Είκοσι τέσσερις ώρες πριν από την κοινοβουλευτική ψηφοφορία, ο αρχηγός της κυβέρνησης άνοιξε τη συζήτηση πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο ίδιος. Τίποτα δεν τον υποχρέωνε για κάτι τέτοιο. Για άλλη μια φορά, ο ηο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να παίζει μία παρτίδα πόκερ για να ξεφύγει από την πολιτική αναταραχή στην οποία βρίσκεται", γράφει η γαλλική εφημερίδα και προσθέτει: "Ο Τσίπρας, είναι καλλιτέχνης στον κίνδυνο!"

alex3
Κλείσιμο






«Αυτή η αναστάτωση προκλήθηκε από τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπεγράφη τον Ιούνιο μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων....Με το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και το κόμμα του χάνουν έναν μικρό σύμμαχο στη Βουλή (5 έδρες), ο οποίος όμως του εξασφάλιζε απόλυτη πλειοψηφία (151 έδρες). Για να αναζωογονήσει την κυβέρνησή του και να επανεξετάσει την πλειοψηφία του, ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης και φαίνεται ότι κινδυνεύει. Αλλά στην πραγματικότητα είναι "ένας ελεγχόμενος κίνδυνος", υποστηρίζει ο Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και προσθέτει:«Ο Τσίπρας είναι καλλιτέχνης στον κίνδυνο!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης