Μακρόν: Οι Βρετανοί θα είναι οι «μεγάλοι χαμένοι» αν αποχωρήσουν χωρίς συμφωνία

Μακρόν: Οι Βρετανοί θα είναι οι «μεγάλοι χαμένοι» αν αποχωρήσουν χωρίς συμφωνία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα ενώ συνεχιζόταν, επί σχεδόν επτά ώρες, η διαβούλευσή του για την κρίση των κίτρινων γιλέκων

ston-emanouel-makron
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε απόψε ότι η Βρετανία θα είναι η "μεγαλύτερη χαμένη" αν προχωρήσει σε ένα διαζύγιο χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.

"Πρώτη επιλογή, προχωρούν προς μια μη συμφωνία. Λένε: Δεν υπάρχει συμφωνία. Αυτό είναι τρομακτικό για όλους. Οι μεγαλύτεροι χαμένοι θα είναι οι Βρετανοί" είπε ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας σε δημάρχους.

Η δήλωση αυτή έγινε μετά την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, όταν ο Μακρόν πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα ενώ συνεχιζόταν, επί σχεδόν επτά ώρες, η διαβούλευσή του με τοπικούς αξιωματούχους στο πλαίσιο της ευρείας, δημόσιας συζήτησης που ξεκίνησε σήμερα για να αντιμετωπιστεί η κρίση των "κίτρινων γιλέκων".

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε "όσο πιο μακριά μπορούσε" με την τρέχουσα πρότασή της, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος. Σχολίασε επίσης ότι η πιθανότητα να ζητήσει η Βρετανία "παράταση" στο άρθρο 50 –δηλαδή να μην αποχωρήσει στις 29 Μαρτίου αλλά αργότερα– δημιουργεί "αβεβαιότητα".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης