Ερντογάν: Βλέπουμε θετικά την επέκταση της «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία

Ερντογάν: Βλέπουμε θετικά την επέκταση της «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία

Τη δική του εκδοχή για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι οι δυο πλευρές έφτασαν σε ιστορική κατανόηση του ζητήματος της Συρίας

erdogian
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι βλέπει την επέκταση της «ζώνης ασφαλείας» κατά 32 χιλιόμετρα στην Συρία θετικά, προσθέτοντας επίσης ότι η «ζώνη» θα μπορούσε να επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Ερντογάν δηλώσε νωρίτερα ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ φτάνοντας σε μία συμφωνία «ιστορικής σημασίας», όπως τη χαρακτήρισε, για το πώς θα λειτουργούν αυτές οι «ζώνες ασφαλείας».

erdo_syria




Μετά το tweet του Τραμπ, έρχεται και ο μεγάλος Σουλτάνος από την τουρκική Βουλή για να πει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από τη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης ασφαλείας που θα δημιουργηθεί από την Τουρκία.



Μάλιστα ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους Κούρδους είπε ότι δεν πρέπει να παρασύρονται από τρομοκρατικές ομάδες (εννοώντας το PKK και το YPG), αναφέροντας μάλιστα ότι η Τουρκία είναι και κράτος των Κούρδων.

Πρόσθεσε πάντως ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στις διάφορες ομάδες που ευθύνονται για το αιματοκύλισμα στη Συρία να επεκτείνουν την αστάθεια και στην Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης