Πραξικόπημα στην Γκαμπόν: Συνελήφθη ο επικεφαλής των κινηματιών

Πραξικόπημα στην Γκαμπόν: Συνελήφθη ο επικεφαλής των κινηματιών

Δύο νεκροί στην επιχείρηση για τη σύλληψη του Κέλι Όντο Ομπιάνγκ - Συνολικά έχουν συλληφθεί επτά στρατιωτικοί

gabon_coup
Ο επικεφαλής των επίδοξων πραξικοπηματιών στην Γκαμπόν συνελήφθη ενώ δύο μέλη της ομάδας του σκοτώθηκαν, όπως έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα από την προεδρία της χώρας.

Συνολικά έχουν συλληφθεί επτά στρατιωτικοί. Μεταξύ αυτών είναι και ο υπολοχαγός Κέλι Όντο Ομπιάνγκ, ο οποίος διάβασε τις πρώτες πρωινές ώρες μια ανακοίνωση, στο δημόσιο ραδιόφωνο, με την οποία δήλωνε ότι ο πρόεδρος Άλι Μπόνγκο δεν είναι πλέον ικανός να κυβερνά τη χώρα. Πέντε από τους συνεργάτες του είχα συλληφθεί λίγο νωρίτερα, μέσα στο κτίριο του ραδιοφώνου.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Γκι-Μπερτράν Μαπανγκού, διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο. Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση στον ραδιοφωνικό σταθμό, σκότωσαν δύο από τους πραξικοπηματίες και απελευθέρωσαν τους ομήρους.

Νωρίς το πρωί οι πραξικοπηματίες "εξουδετέρωσαν" τους αστυνομικούς φρουρούς του ραδιομεγάρου, εισέβαλαν στο κτίριο και κράτησαν ομήρους πέντε δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Ο πρόεδρος της Γκαμπόν βρίσκεται εκτός της χώρας εδώ και δυόμισι μήνες, αναρρώνοντας από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, στρατιωτικοί εμφανίστηκαν τα ξημερώματα στο ραδιομέγαρο, στην πρωτεύουσα Λιμπρεβίλ και κάλεσαν τον λαό να εξεγερθεί υποσχόμενοι ότι θα σχηματίσουν σύντομα ένα "εθνικό συμβούλιο αποκατάστασης" της δημοκρατίας. Ο υπολοχαγός Κέλι Όντο Ομπιάνγκ, ο υποδιοικητής της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, διαβάζοντας την ανακοίνωση αυτή, δήλωσε οτι είναι "πρόεδρος" του άγνωστου μέχρι σήμερα "Πατριωτικού Κινήματος των Νέων και των Δυνάμεων Ασφαλείας και Άμυνας της Γκαμπόν".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης