Γαλλία: Η Λεπέν εμπιστεύεται έναν 23χρονο για επικεφαλής της λίστας στις ευρωκλογές

Γαλλία: Η Λεπέν εμπιστεύεται έναν 23χρονο για επικεφαλής της λίστας στις ευρωκλογές

Η αρχηγός του «Εθνικού Μετώπου» Μαρίν Λεπέν επέλεξε τον 23χρονο Ζορντάν Μπαρντελά για επικεφαλής της λίστας για τις ευρωεκλογές- Ο Ζορντάν Μπαρντελά έχει ιταλικές ρίζες κι είναι φίλος του Σαλβίνι

lepen_bardella
Έναν 23χρονο εμπιστεύεται η σταρ της Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, για να τεθεί επικεφαλής στη λίστα του κόμματός της στις ευρωεκλογές του 2019.

Πρόκειται για τον Ζορντάν Μπαρντελά, ο οποίος σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «France Ιnter», θα είναι το ...πρώτο όνομα στη λίστα του «Εθνικού Συναγερμού».

H οικογένειά του Μπαρντελά έχει ιταλικές ρίζες και στενούς δεσμούς με μία χαρακτηριστική φιγούρα του ευρωπαϊκού λαϊκισμού: τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.

Ο 26χρονος Ζορντάν δραστηριοποιείται στη περιφέρεια Ile-de-France.

Γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1995 στην πόλη «Drancy». Μέλος του «Εθνικού Μετώπου» από το 2012, είχε αναλάβει και επικεφαλής της Νεολαίας του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου».

Από το 2015 είναι περιφερειακός σύμβουλος του Île-de-France .Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Κλείσιμο
Στις 21 Σεπτέμβρη του 2017, μετά την παραίτηση του Φλοριάν Φιλιπό, του ισχυρού άνδρα της γαλλικής Ακροδεξιάς, η Λεπέν είχε δηλώσει ότι θέλει να αναδείξει μία νέα γενιά ηγετών του κόμματος. Τότε είχε ακουστεί το όνομά του για πρώτη φορά στα «πηγαδάκια» της γαλλικής Ακροδεξιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης