Η Μαρίν Λεπέν χαιρετίζει τη «δυναμική» της ακροδεξιάς στη Γερμανία και το Βέλγιο

marine-lepen

«Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει μια μελλοντική ανατροπή των πολιτικών ισορροπιών τον ερχόμενο Μάιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» έγραψε στο Twitter η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού

Η επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν χαιρέτισε σήμερα τη «δυναμική» που εκδήλωσαν ακροδεξιές κινήσεις κατά τις περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία και τις δημοτικές εκλογές στο Βέλγιο που διεξήχθησαν χθες Κυριακή.

«Η δυναμική που καταγράφηκε από την AfD στη Βαυαρία και το Vlaams Belang στη Φλάνδρα επιβεβαιώνει μια μελλοντική ανατροπή των πολιτικών ισορροπιών τον ερχόμενο Μάιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» με την ευκαιρία των ευρωεκλογών, έγραψε στο Twitter η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο).

Σύμφωνα με την φιναλίστ των γαλλικών προεδρικών εκλογών του 2017, «για την Ευρώπη, ήταν μια ακόμη αποκαλυπτική Κυριακή».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σχηματισμού «Όρθια Γαλλία» και πρώην σύμμαχο της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές, τον Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, οι εκλογές αυτές δείχνουν τρεις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπισθούν, «1) το τέλος της μεταναστευτικής πλημμύρας και την προστασία της κουλτούρας μας, 2) την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξία, 3) αλλά επίσης τη διαφύλαξη του περιβάλλοντός μας και της υγείας μας».

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το κόμμα της γερμανικής άκρας δεξιάς που τάσσεται κατά της Μέρκελ και κατά των μεταναστών (10,6%), ήρθε στην τέταρτη θέση στις εκλογές στη Βαυαρία, όπου και έκανε την είσοδό του στο περιφερειακό κοινοβούλιο.

Στις δημοτικές εκλογές του Βελγίου, το Vlaams Belang, ένα αντιμεταναστευτικό κόμμα που ανταγωνίζεται από το δεξιά το N-VA, ενισχύθηκε σε φλαμανδικές πόλεις και διεκδίκησε τη θέση της τρίτης πολιτικής δύναμης στην περιφέρεια της Φλάνδρας, πίσω από τους χριστιανοδημοκράτες του CD&V.

Στις δύο χώρες, οι οικολόγοι σημείωσαν επίσης άνοδο. Στη Βαυαρία κατέλαβαν τη δεύτερη θέση με 18% των ψήφων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Τρελλή επιτυχία....

δηλαδή οι 10 στους 100 σε μόλις 80 χρόνια! Άντε σε άλλα 80 ίσως τα καταφέρετε να φτάσετε το 20% αλλά δεν θα έχει μείνει πλανήτης να το χαρείτε, λόγο των περιβαντολογικών αλλάγων που είναι δύσκολο να αναλυθούν από μικροκέφαλους (πάνω και κάτω) ακροδεξιούς τύπου τραμπ........

Ωγε

@τρελή επιτυχία ... Με απλά λόγια "πάλι καλά που θα πεθάνουμε και δε θα προλάβουμε να έρθουν οι ακροδεξιοί"... Λογικά, άλλος ένας λοβοτομημένος κνιτης...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bojo5

Από τις 11:15 ο  Τζόνσον δίνει τη μάχη για την έγκριση της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες   - Αργά το απόγευμα θα ξέρουμε ποια θα είναι η απόφαση - Αμφίβολο αν θα βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων για την έγκρισή της - Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

14