Fake news οι δηλώσεις Τραμπ για οικονομία και εθνική ασφάλεια λένε οι Αμερικανοί

Fake news οι δηλώσεις Τραμπ για οικονομία και εθνική ασφάλεια λένε οι Αμερικανοί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πείθει ούτε τους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους του - Ούτε 1 στους 4 δεν τον πιστεύει

trump-fonazi
Λιγότεροι από τον έναν στους τέσσερις Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους πιστεύουν διάφορες δηλώσεις που έχει κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων, σε πεδία από την εθνική ασφάλεια μέχρι την αύξηση των θέσεων εργασίας στη χώρα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εφημερίδας  Washington Post.

Ευρύτερα και κατά μέσον όρο, κατά τη δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας την Παρασκευή, μόλις το 35% των Ρεπουμπλικάνων και το 20% των Δημοκρατικών του δείγματος απάντησε ότι πιστεύει πως είναι αληθείς 11 δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ — όλες τους είναι ψευδείς.

Ο ισχυρισμός του Τραμπ ότι η εταιρεία US Steel θα ανοίξει έξι νέα εργοστάσια στη χώρα ήταν αυτός που αντιμετωπίστηκε πιο επιφυλακτικά από κάθε άλλον. Μόλις το 17% των Ρεπουμπλικάνων και το 12% των Δημοκρατικών απάντησε ότι τον πιστεύει.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσουν δύο φούρνοι σε ένα ήδη υπάρχον εργοστάσιο, όπως εξηγείται σε παράρτημα της δημοσκόπησης.

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες άλλες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, η πολιτική ταυτότητα αποδείχθηκε πως δεν είχε τόσο βαρύνουσα σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Για παράδειγμα, το 34% των Ρεπουμπλικάνων και το 39% των Δημοκρατικών απάντησε πως πιστεύει τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες βρίσκονται το τρέχον διάστημα σε ιστορικό υψηλό.

Κλείσιμο
Στην πραγματικότητα, το επίπεδο των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ είναι χαμηλότερο από ό,τι το 2010 αλλά και από ό,τι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αν ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, σύμφωνα με το παράρτημα της δημοσκόπησης.

Κατά την έρευνα, μόλις το 27% των Ρεπουμπλικάνων και το 5% των Δημοκρατικών πιστεύει τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι η Ρωσία δεν αναμίχθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 (1).

Η έρευνα διενεργήθηκε από την 29η Νοεμβρίου ως τη 10η Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.025 πολιτών με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων μέσω του AmeriSpeak Panel του NORC του Πανεπιστημίου του Σικάγου. Οι συνεντεύξεις έγιναν μέσω Διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4,5%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης