Νέα Ζηλανδία: Ο φονιάς της 22χρονης Βρετανής την χαρακτήριζε «ακτινοβόλα» στο Facebook λίγες ώρες πριν την σκοτώσει

Νέα Ζηλανδία: Ο φονιάς της 22χρονης Βρετανής την χαρακτήριζε «ακτινοβόλα» στο Facebook λίγες ώρες πριν την σκοτώσει

Το όνομα και τη φωτογραφία του φερόμενου ως δολοφόνου τη Grace Millane δημοσίευσε σήμερα για πρώτη φορά η Daily Mail

ekso-maketa
Το όνομα και τη φωτογραφία του φερόμενου ως δολοφόνου τη Grace Millane, της 22χρονης Βρετανής που βρέθηκε νεκρή στη Νέα Ζηλανδία μια εβδομάδα πριν την εξαφάνισή της, δημοσίευσε σήμερα για πρώτη φορά η Daily Mail.

O 26χρονος Jesse Kempson εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο του Ώκλαντ, για την πρώτη μέρα της δίκης που αναμένεται να απασχολήσει εκτενώς τα βρετανικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ.

Με σκυφτό το κεφάλι, άκουσε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάτω από το βλέμμα των συγγενών της άτυχης κοπέλας που είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο της στο Ώκλαντ από την 1η Δεκεμβρίου, για να βρεθεί τελικά νεκρή εχθές.

jessee


Μιλώντας στην Daily Mail, η γιαγιά του κατηγορουμένου τον περιέγραψε ως «έναν πολύ μπερδεμένο νεαρό άνδρα».

Κλείσιμο
Αν και είχε ακουστεί αρχικά ότι ο δράστης διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με το θύμα του, και ότι είχαν γνωριστεί μέσω Tinder, νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο νεαρός κατοικούσε τελικά στον ίδιο δρόμο με το hostel όπου είχε καταλύσει η κοπέλα.

Σύμφωνα με τα νεοζηλανδικά ΜΜΕ, εικάζεται ότι γνωρίστηκαν μέσω του γνωστού dating app - λόγω της κοντινής τους απόστασης - και μετά έκαναν ο ένας τον άλλον φίλο στα social media.

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν από την κοινή τους έξοδο το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου (την τελευταία φορά που εθεάθη η Millane ζωντανή) ο 26χρονος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του σχολιάζοντας μια φωτογραφία της νεαρής κοπέλας στο Facebook, και χαρακτηρίζοντάς την «πανέμορφη και ακτινοβόλα».

kempson-3




Η πρώτη μέρα της δίκης και η «συγγνώμη» της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού


Ο νεαρός άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε την Grace Millane, τη Βρετανίδα backpacker της οποίας η σορός ανακαλύφθηκε εχθές, Κυριακή, στα περίχωρα του Ώκλαντ, μετά από πολυήμερη αναζήτηση των Αρχών, οδηγήθηκε σήμερα στο δικαστήριο.

Την πρώτη μέρα της δίκης, που πρόκειται να απασχολήσει εκτενώς τα διεθνή ΜΜΕ, ο κατηγορούμενος κάθισε επί μιάμιση ώρα αμίλητος ακούγοντας το κατηγορητήριο. Σε απόσταση αναπνοής καθόταν ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, ο Βρετανός εκατομμυριούχος David Millane, ο οποίος μετέβη πριν λίγες μέρες στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να συμβάλλει στις αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό της κόρης του. 

Κατά την είσοδο του κατηγορουμένου στο δικαστήριο, ένας από τους πολίτες που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τη δίκη άρχισε να εξαπολύει βρισιές εναντίον του, αποκαλώντας τον κάθαρμα και δολοφόνο. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το ξέσπασμα αυτό είναι αντιπροσωπευτικό του κοινού αισθήματος οργής το οποίο έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο έγκλημα στην κοινωνία της Νέας Ζηλανδίας. 

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι η ίδια η πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τον πατέρα του 22χρονου κοριτσιού, για αυτό που συνέβη στο παιδί του κατά τις διακοπές του στο Ώκλαντ.

«Η αίσθηση θλίψης και ντροπής που συνέβη κάτι τέτοιο στην χώρα μας, ένα τόσο φιλόξενο μέρος, είναι βαθιά. Εκ μέρους της Νέας Ζηλανδίας, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένεια της Grace. Η κόρη σας θα έπρεπε να είναι ασφαλής εδώ και δεν ήταν. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό», υπογράμμισε η Άρντερν. Όπως τόνισε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός, όλοι οι πολίτες νιώθουν συγκλονισμένοι και προσωπικά θιγμένοι από αυτό που συνέβη. 


new-zealand






Ο 28χρονος άνδρας συνελήφθη λίγες ώρες αφότου η τοπική αστυνομία του Ώκλαντ ξεκίνησε επίσημη έρευνα για τη δολοφονία της νεαρής τουρίστριας, η οποία είχε εξαφανιστεί εδώ και μία εβδομάδα. Το πρωί της Κυριακής οι αστυνομικοί εντόπισαν την σορό της κοπέλας σε θαμνώδη περιοχή στα δυτικά προάστια της πόλης, περίπου 25χλμ από το σημείο όπου εθεάθη τελευταία φορά, συντροφιά με έναν άνδρα, την 1 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν τα 22α γενέθλιά της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κοπέλα βρισκόταν μαζί με τον συλληφθέντα στο λόμπι του ξενοδοχείου της, CityLife Hotel γύρω στις 22.00 το βράδυ. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή.

Μυστήριο καλύπτει μέχρι στιγμής το πώς γνωρίστηκαν οι δύο νέοι, όπως και το κίνητρο της δολοφονίας. Τα τοπικά ΜΜΕ πάντως, επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στην έρευνα, μεταδίδουν ότι η 22χρονη γνώρισε τον δολοφόνο της μέσω Tinder. Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο συλληφθείς σκότωσε την κοπέλα το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, μετά από κοινή τους έξοδο στην πόλη.

Την πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης, ο ελληνικής καταγωγής δικαστής Ευάγγελος Θωμάς, απευθύνθηκε στα μέλη της οικογένειας του θύματος, και εξέφρασε την ευχή η παρέμβαση της δικαιοσύνης να είναι γρήγορη, αποτελεσματική και να τους προσφέρει γαλήνη.


Δείτε βίντεο: Ο φονιάς της 22χρονης Βρετανής την χαρακτήριζε «ακτινοβόλα» στο Facebook λίγες ώρες πριν την σκοτώσει
Ο φονιάς της 22χρονης Βρετανής την χαρακτήριζε «ακτινοβόλα» στο Facebook...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης