Μόσχα: Εμπορικά κέντρα και σιδηροδρομικός σταθμός εκκενώθηκαν, λόγω απειλών για βόμβες

Μόσχα: Εμπορικά κέντρα και σιδηροδρομικός σταθμός εκκενώθηκαν, λόγω απειλών για βόμβες

Πρόκειται για  έναν σιδηροδρομικό σταθμό και 12 εμπορικά κέντρα - Από το εξωτερικό έγιναν οι κλήσεις 

MALL_MOSCA
Ένας σιδηροδρομικός σταθμός και 12 εμπορικά κέντρα στη Μόσχα εκκενώθηκαν σήμερα έπειτα από ανώνυμες τηλεφωνικές απειλές για βομβιστικές επιθέσεις, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Όλες οι ανώνυμες απειλές για βόμβες που έλαβαν σήμερα εμπορικά κέντρα στη Μόσχα προήλθαν από το εξωτερικό, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης είχε δηλώσει νωρίτερα στο Sputnik πως τουλάχιστον επτά εμπορικά κέντρα στη ρωσική πρωτεύουσα έλαβαν απειλές για βόμβα.

«Οι ανώνυμες κλήσεις έγιναν εκτός Ρωσίας. Αυτή τη στιγμή ερευνάται από πού ακριβώς προήλθαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε πως περίπου 4.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα εμπορικά κέντρα και τον σιδηροδρομικό σταθμό Kiyevsky της Μόσχας.

Σειρά ανώνυμων τηλεφωνημάτων για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορα κτήρια άρχισαν να γίνονται στη Ρωσία στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2017. Σύμφωνα με την πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που επικαλείται το Sputnik, σχεδόν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε 180 ρωσικές πόλεις χρειάστηκε να απομακρυνθούν. Περισσότερα από 3.500 κτήρια φέρεται να τέθηκαν στο στόχαστρο την περίοδο αυτή, ωστόσο οι απειλές ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης