Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Απογειώθηκε από την αμερικανική βάση της Σούδας - Με αποστολή αναγνώρισης της περιοχής

navy65
Από τη Σούδα της Κρήτης απογειώθηκε τα ξημερώματα ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα,σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Το «Boeing RC - 135 V» κόβει... βόλτες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την ώρα που ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην περιοχή με τη Ρωσία και την Ουκρανία να επιδίδονται σ' έναν λεκτικό πόλεμο και τον ΟΗΕ όπως και το ΝΑΤΟ να προσπαθούν να εκτονώσουν την κρίση.

Όπως αναφέρει ουκρανικό στρατιωτικό portal, το αμερικανικό κατασκοπευτικό, μετά την απογείωσή του κατευθύνθηκε ανατολικά. Θα κάνει μία αποστολή αναγνώρισης στην εύφλεκτη περιοχή.

Οι οθόνες στα ραντάρ πτήσης δείχνουν ότι το κατασκοπευτικό αεροσκάφος να ίπταται κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, ρωσική επικράτεια στη Μαύρη Θάλασσα.

Το αμερικανικό «μάτι»« στην περιοχή έρχεται λίγες ώρες αφότου η Ρωσία άνοιξε πυρ εναντίον ουκρανικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και συνέλαβε 23 από τους ναυτικούς της πυροδοτώντας φόβους για ανάφλεξη. Την ίδια ώρα, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο καταδίκασε τις ενέργειες της Ρωσίας και κάλεσε την Μόσχα να επιστρέψει τα ουκρανικά πλοία.

Κλείσιμο
Χθες ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ενέκρινε την επιβολή στρατιωτικού νόμου για περίοδο 60 ημερών σε όλη την επικράτεια της χώρας, εν μέσω της σοβαρής κλιμάκωσης της έντασης με τη Ρωσία.

Το Κίεβο εκφράζει φόβους ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση ενώ η κυβέρνηση Πούτιν κατηγορεί την Ουκρανία για «πολεμο-υστερία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης