Ουκρανία και Ρωσία επί ποδός πολέμου: Αγωνία για την κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα

russia-blcak1

Στρατιωτικός νόμος για έναν μήνα σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας - Πολιτική αναταραχή στη χώρα και φόβοι ότι ο πρόεδρος Ποροσένκο καταργεί τη δημοκρατία με πρόσχημα τον πόλεμο - Οι Ρώσοι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το bullying για την Κριμαία

Η κήρυξη στρατιωτικού νόμου σε μέρος της Ουκρανίας και έως τις 27 Ιανουαρίου από τον πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο, με την έγκριση της τοπικής βουλής, επιβεβαιώνει την κρισιμότητα της κατάστασης στην περιοχή της Κριμαίας. Η Ουκρανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία ύστερα από την κατάφωρα επιθετική ενέργεια των Ρώσων το βράδυ της Κυριακής. Τρία πολεμικά πλοία του ουκρανικού ναυτικού μαζί με 24 μέλη από τα πληρώματα των ουκρανικών σκαφών έχουν συλληφθεί από τον ρωσικό στρατό.

Τα ρωσικά πλοία άνοιξαν πυρ εναντίον των τριών πλοίων της Ουκρανίας στον Πορθμό Κερτς, ένα θαλάσσιο δίαυλο μεγάλης στρατηγικής σημασίας καθώς συνδέει τη Μαύρη με την Αζοφική Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι Ουκρανοί ναυτικοί. Μετά από την κατάληψη των ουκρανικών σκαφών και τις συλλήψεις, οι Ρώσοι τοποθέτησαν ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο κατά πλάτος της εισόδου στον Πορθμό Κερτς, μπλοκάροντας εντελώς το θαλάσσιο πέρασμα.

Στο παρακάτω βίντεο εικονίζεται η προσέγγιση μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών πλοίων στην Θάλασσα του Αζόφ, όπου το ρωσικό Ναυτικό αιχμαλώτισε τρία ουκρανικά σκάφη και τα πληρώματά τους


Kerch Strait Incident


Μπροστά σε αυτή την ακραία επιθετικότητα των Ρώσων, ο Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε από τη βουλή να εγκρίνει κατεπειγόντως την επιβολή του στρατιωτικού νόμου σε ορισμένα εδάφη της Ουκρανίας και για 30 ημέρες, από την 28η Νοεμβρίου και εξής. Ύστερα από οξεία αντιπαράθεση κατά τη συζήτηση στο ουκρανικό κοινοβούλιο, το αίτημα του Ποροσένκο εγκρίθηκε με πλειοψηφία 276 βουλευτών έναντι 30 οι οποίοι καταψήφισαν. Στην τεταμένη πολιτική ατμόσφαιρα της Ουκρανίας, στην αντίδραση του Ποροσένκο διακρίνουν τον φόβο του αυταρχισμού: Φοβούνται ότι ο Ποροσένκο, με την πειστική πρόφαση της εμπόλεμης κατάστασης, θα ματαιώσει τις προγραμματισμένες για τις 31 Μαρτίου του 2019 προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία. Τις οποίες, σύμφωνα με τα προγνωστικά, θα χάσει.

Ο ίδιος, όμως, διαψεύδει μετ' επιτάσεως οποιαδήποτε υστεροβουλία τέτοιου είδους. Και διαβεβαιώνει τους πάντες ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν κανονικά. Ο Πέτρο Ποροσένκο ισχυρίζεται πως ο στρατιωτικός νόμος ενδείκνυται, καθώς ως πρόεδρος της χώρας πρέπει να έχει αυξημένες εξουσίες σε περίπτωση κανονικής κήρυξης πολέμου με τη Ρωσία.

Ο στρατιωτικός νόμος σημαίνει ότι απαγορεύονται οι μαζικές συγκεντρώσεις και τα ΜΜΕ τίθενται υπό κρατικό έλεγχο. Οι περιοχές της Ουκρανίας στις οποίες επιβάλλεται ο στρατιωτικός νόμος είναι 5 τμήματα της χώρας που συνορεύουν με τη Ρωσία, δύο στα σύνορα με τον ποταμό Μολδάβα και την Υπερδνειστερία (το αυτονομημένο κομμάτι πέρα από τον Δνείστερο), καθώς και τρία κομμάτια της ακτογραμμής στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα. Τις επόμενες ώρες και ημέρες οι εξελίξεις θα είναι κρίσιμες σχετικά με την έκβαση ενός πολέμου που, μέχρι στιγμής, παραμένει ακήρυχτος. Αλλά που για τη Ρωσία, τον Γολιάθ στον συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων, είναι ένας πόλεμος που, με λάφυρο την Κριμαία, μοιραία θα ξεσπάσει εναντίον της Ουκρανίας. Η οποία επιμένει να αντιστέκεται στις επεκτατικές ορέξεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος από τη Σούδα κατευθύνθηκε στη Μαύρη Θάλασσα

Από τη Σούδα της Κρήτης απογειώθηκε τα ξημερώματα ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα,σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Το «Boeing RC - 135 V» κόβει... βόλτες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την ώρα που ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην περιοχή με την Ρωσία και την Ουκρανία να επιδίδονται σ' έναν λεκτικό πόλεμο και τον ΟΗΕ όπως και το ΝΑΤΟ να προσπαθούν να εκτονώσουν την κρίση.

Όπως αναφέρει ουκρανικό στρατιωτικό portal, το αμερικανικό κατασκοπευτικό, μετά την απογείωσή του κατευθύνθηκε ανατολικά. Θα κάνει μία αποστολή αναγνώρισης στην εύφλεκτη περιοχή.

Οι οθόνες στα ραντάρ πτήσης δείχνουν ότι το κατασκοπευτικό αεροσκάφος να ίπταται κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, ρωσική επικράτεια στη Μαύρη Θάλασσα.

Το αμερικανικό «μάτι»« στην περιοχή έρχεται λίγες ώρες αφότου η Ρωσία άνοιξε πυρ εναντίον ουκρανικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και συνέλαβε 23 από τους ναυτικούς της πυροδοτώντας φόβους για ανάφλεξη. Την ίδια ώρα, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο καταδίκασε τις ενέργειες της Ρωσίας και κάλεσε την Μόσχα να επιστρέψει τα ουκρανικά πλοία.

Χθες ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ενέκρινε την επιβολή στρατιωτικού νόμου για περίοδο 60 ημερών σε όλη την επικράτεια της χώρας, εν μέσω της σοβαρής κλιμάκωσης της έντασης με τη Ρωσία.

Το Κίεβο εκφράζει φόβους ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση ενώ η κυβέρνηση Πούτιν κατηγορεί την Ουκρανία για «πολεμο-υστερία».

ΣΧΟΛΙΑ (115)

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΝΟΗΜΑ

Θα μπορούσαμε όλοι με αυτόν τον τρόπο να συμμετέχουμε σε εποικοδομητικές συζητήσεις. Η κρίση της χώρας μας το 2009 ήταν πρώτα ηθική και μετά ήρθαν όλα τα άλλα. Όσοι καταφέρνουμε ακόμα να σκεφτόμαστε αντικειμενικά, ξέρουμε για την κρίση από την στιγμή που ξεκίνησε. Η αντικειμενικότητα ήταν η πρώτη μας θυσία και ακόμα δεν μπορούμε να την επαναφέρουμε. Προσπαθήστε. Αν θέλετε αλλαγές - αλλάξτε. Υπάρχουν δρόμοι. Και επιλογές. Και η επιλογή του να είμαστε σοβαροί και αντικειμενικοί στον δημόσιο διάλογο είναι μία από τις επιλογές που μπορεί να φέρει σημαντική αλλαγή στην δημόσια συνείδηση. Δεν υπάρχουν 'ναζί' δεν υπάρχουν 'αναρχικοί', αυτά είναι αποτελέσματα της πόλωσης που λειτουργεί σαν μαντρί και για να σας κρατάει εχθρούς στον εαυτό σας και τον διπλανό σας και όχι προς τους αληθινά ιθύνοντες της σημερινής μας κατάστασης. Ο λόγος που δεν μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε και να λύσετε τα προβλήματα σας είναι ότι με την συμπεριφορά σας δεν αφήνετε την αληθινή κοινή γνώμη του λαού μας να ορθοποδήσει. Και αυτή η κοινή γνώμη είναι κάτι το ιερό που θα έπρεπε να το σεβόμαστε, ενώ να βάζουμε πίσω μας και να αγνοούμε όσους προσπαθούν να τη διαστρεβλώσουν. Και όταν η κοινή μας γνώμη θεραπευτεί, τότε θα βιώσουμε την πραγματική ανάκαμψη από την κρίση και θα αρχίσουμε ξανά να εμπιστευόμαστε τους διπλανούς μας και τους συνομιλητές μας. Δοκιμάστε το, δεν έχετε να χάσετε τίποτα πάρα μόνο να κερδίσετε. Προς όλα τα τρόλ στο ελληνικό ίντερνετ - μία απάντηση. Να αλλάξει το ύφος του δημοσίου ελληνικού διαλόγου.

ZZ

Διάβασα και τα δυο κείμενα αν και είναι ένα μοιρασμένο σε δυο τμήματα , δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν με το ρεπορτάζ κάτω από το όποιο τα δημοσιεύετε .

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΝΟΗΜΑ

Εκτός θέματος, αλλά εξίσου σημαντικό επειδή ο παρών διάλογος αποκλίνει αντικειμενικότητας: Αυτό που είναι ακόμα πιο θλιβερό εδώ μέσα είναι ο σαδισμός με τον οποίο τρολάρουν κάποιοι. Οι κατηγορίες σας είναι 'φασιστο-τρολ', 'κουμμουνο-τρολ' και ας μην ξεχνάμε και τους 'αστειάτορες' ή τους 'ανεξήγητα συναισθηματικούς' και τους απανταχού παρόντες 'εκτός θέματος'. Μήπως θα μπορούσατε να κάνετε τα ψευδώνυμα σας διακριτά, να ξέρουμε οι υπόλοιποι σε τι ύφος θα μιλήσετε από πριν σας διαβάσουμε, για να μην χρειαστεί να σας διαβάσουμε. Το μόνο που έχω να σας πω είναι πως το μείγμα σας χαντακώνει την συνείδηση της κοινής γνώμης της χώρας μας, λέξη μετά από λέξη που γράφετε και έτσι μουδιάζει η κοινή λογική. Εφόσον φέρεστε σαν αμόρφωτοι και επιλέγετε να φέρεστε απολίτιστα στον δημόσιο διάλογο, να ξέρετε πως έχετε και άλλη επιλογή: να μην μιλήσετε, να μην βρίσετε, να μην πολιτικοποιήσετε, να μην κάνετε 'χιούμορακι' όταν δεν αρμόζει να μην προβάλετε τον ψυχισμό ή το πως νιώθετε αλλά να μιλήσετε αντικειμενικά. Αντικειμενικά σημαίνει να μην παίρνουμε κομμάτια της ιστορίας όπως μας βολεύει για να πούμε οτιδήποτε ή κάτι. Αντικειμενικά σημαίνει να ΑΝΑΡΩΤΙΈΣΤΕ αν αυτό που γράφετε είναι αντικειμενικό πρώτοι εσείς και μετά οι αναγνώστες σας. Αντικειμενικά σημαίνει χωρίς κανένα συμφέρον. Αντικειμενικά σημαίνει χωρίς να θέλουμε να δημιουργήσουμε σύγχυση πουθενά. Αντικειμενικά σημαίνει χωρίς φίλους και χωρίς εχθρούς. Αντικειμενικά σημαίνει να σεβόμαστε όλες τις απόψεις και όπου βρίσκουμε μία άποψη που ΔΕΝ είναι αντικειμενική, να την παραθέτουμε και να επαναφέρουμε τον δημόσιο διάλογο στην αντικειμενικότητα. Αυτό είναι για να μην επικρατεί η Βαβέλ, ενώ μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα. Να μην υπάρχει επιθετικότητα όταν μιλάμε μεταξύ μας.

;

Η πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας είναι Ρώσοι και επιθυμούν να είναι με τη Ρωσία. Το ίδιο και οι κάτοικοι της Ανατολικής Ουκρανίας και άλλων περιοχών,θέλουν την αυτοδιάθεση τους από την Ουκρανία. Γιατί θα πρέπει να αποδεχτούν αυτό που δεν θέλουν;

Προς καθυστερημένο πουτινόδουλο

Άσε τις βλακείες ρε πουτινόδουλο! Θα ήθελες οι Τούρκοι να είσβάλλουν στη Θράκη ρε ζώον; Οι Ρώσοι εισέβαλλαν σε ένα ανεξάρτητο κράτος! Τέλος!

Μαύρος στο Μέγκα

Γιατί θέλουν οι Θρακιώτες ρε αμπλαούμπλα να γίνουν Τούρκοι στην πλειοψηφία τους; Αυτό που είπε ο μαν παραπάνω ισχύει. Λίγο δύσκολο βέβαια να το καταπιεί ένας γιουσουφάκιας των Αμερικάνων σαν εσένα που νομίζουν ότι θα τον βοηθήσουν. Καημένε οι Αμερικάνοι είναι ο πιο ρατσιστικός λαός αν τους πεις ότι είσαι Νεοέλλην ακόμα και σήμερα θα σε ταράξουν στη φάπα οι λευκοί χαχαχ ξύπνα. Κανένας Αμερικάνος δε θα σε βοηθήσει, πατάνε σε άλλους λαούς για να είναι στην κορυφή και σε θέλουν υποταγμένο, αυτό ακριβώς δηλαδή που είσαι. Εύγε σανοφάγε μας Ελληναρά ακόλουθε του Αλέξις Τσάιπραζ.

Σοβαρά?

Με το ίδιο ανόητο σκεπτικό ενός ανόητου σαν εσένα, το ίδιo μπορεί να ισχύει και για την Θράκη. Το δέχεσαι προδότη πουλημένε ραγιά?

Εθνικοσοσιαλιστής

στη θρακη ουτε το 40% δε περνανε οι μουσουλμανοι Στη κριμαια 95% παντως ειναι ρωσοι

Νομίζω με αγαπάνε οι USA

Τι κλαις βρε γιουσουφάκι Αμερικανόφιλε, νομίζεις θα σε στηρίξουν οι ξένοι; Και ειδικά τα Αμερικανάκια; Σαν το είδωλό σου τον Αλέξι θα πας. Κουτοπονηρούλι.

Χαχα

Ε τους βλάκες τους Ρώσους,τους πετάνε τυράκι οι Ουκρανοί και αυτοί τσιμπάνε σαν πρωτάρηδες,ρε μογγόλια δεν καταλαβαίνετε ότι σας την έχουν στημένη οι Αμερικάνοι,θα φάτε στην μάπα τις κυρώσεις σας πάλι και θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ....γιο γιο σας έχουν κάνει οι γιάνκηδες!

Αλέξανδρος Κ. Εκπαιδευτικός

Οι Μπολσεβίκοι δολοφόνησαν και βίασαν Ελληνες και Ελληνίδες που ζούσαν τότε στην Ουκρανία με φρικτούς τρόπους ,σαν αντίποινα για το Ελληνικό εκστρατευτικό σώμα που έστειλε ο Βενιζέλος στην εκστρατεία της Κριμαίας όπως ονομάστηκε. Ο παππους μου νεαρό παλληκαράκι τότε, ήταν σε αυτο το σώμα , πήρε μέρος σε μάχες εναντίον των Μπολσεβίκων και έλεγε στο πατέρα μου καταρχήν για τη παροιμιωδη ανικανότητα των Γάλλων που ηγούνταν της εκστρατείας αυτής , αλλά και για τις ακρότητες των Μπολσεβίκων εναντίον του τοπικού πληθυσμού, οτι δηλαδη εκαναν οι Γερμανοί στη κατοχη στα χωριά.Είναι δικαιολογημένο το μίσος των Ουκρανών αλλα χωρίς το ΝΑΤΟ δεν μπορουν να κάνουν τίποτα. Ο Πουτιν κάνει ότι κάνει ο Ερντογάν με την Ελλαδα, όσο δεν υπάρχει αντίδραση αποθρασυνεται.Χρειάζεται άμεσα να φάει τη πρώτη σφαλιάρα απο το ΝΑΤΟ ακριβώς για να σταματήσει ο τσαμπουκάς του τώρα που είναι νωρίς.Οσο κάποιος ζητάει ειρήνη όπως θελει και ο Αγυριχος , τόσο εκλαμβάνεται απο την άλλη πλευρά ως αδυναμία.Το λάθος το έκανε ο Αιζενχαουερ που δεν άφησε τον στρατηγο Πάττον όταν του ζήτησε να συντρίψει τους Ρωσους τότε και να τους στείλει πίσω στην Ασία, όπου και ανήκουν γεωγραφικά αλλά και σαν κουλτουρα, τη στιγμή που υπήρχε υπεροπλία απο τους συμμαχους και φυσικά υπήρχε και η ατομική βόμβα για την οποια δεν μπορούσε να κάνει τίποτα η Ρωσία.Το λάθος αυτό το πλήρωναν επι 50 χρόνια οι λαοι που γνώρισαν τη Ρωσική μπότα και τη δικτατορία των προλεταριάτου, και το πληρώνούμε και εμείς σήμερα ζώντας με το φόβο της παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφης.

@Αλέξανδρος Κ. Εκπαιδευτικός

Άψογος και γνώστης της Ιστορίας! Εύγε Αλέξανδρε!

@

Τί σχέση έχουν οι μπολσεβίκοι με τη Ρωσία; Οι μπολσεβίκοι ήταν από όλη την ΕΣΣΔ. Ο Στάλιν και ο Μπέρια ήταν Γεωργιανοί. Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί ήταν θύματα του κομμουνισμού. Ο Τσάρος και η βασιλική οικογένεια που δολοφονήθηκαν ήταν Ρώσοι. Μη λέμε ό,τί θέλουμε.

αλεξ

ο παππους σου τι δουλεια ειχε να παει να εισβαλει στην εσσδ?οι σοβιετικοι αμυνονταν εναντια στους βρετανους,προφανως το ελληνικο σωμα ηταν οι υπηρετριες των βρετανων..τα ζητουσε και ο οργανισμος σας..ας μην κανατε εισβολη και πολεμο εναντια σε ενα ξενο κρατος,αλλα εσεις θελατε να βαλετε παλι τους βασιλιαδες στο σβερκο του ρωσικου λαου..

@αλεξ

Ποιός "εισέβαλε" στην ΕΣΣΔ βρε άσχετε; Την τύφλα σου δεν ξέρεις από Ιστορία...

ZZ

προσ ( Αλέξανδρος Κ. Εκπαιδευτικός 27/11/2018, 17:36 )Εκπαιδευτικός ?Στην Ουκρανία δρούσαν εθνικιστές ο Πετλιουρα και Μαχνο και όχι κομμουνιστές , σε ότι αφορά τον παππού σου πρέπει να κρίνεις αυτόν γιατί έχει εισβάλλει σε χώρα που δεν του είχε κάνει κακό , τι δουλεία είχαν οι παππούδες μας εκεί , ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος ξένος προς την πατρίδα μας , και μη ξεχνάς ότι την εκστρατεία την ενέκρινε ο( μέγας )Βενιζέλος , όταν φάγαμε το αγγούρι και γύρισε τα στρατεύματα πίσω στην ΕΛΛΑΔΑ δεν έκανε το αυτονόητο να τα μεταφέρει στον Πόντο που ήταν απέναντι , να πολεμήσουν τους Τούρκους μαζί με τους Πόντιους αντάρτες αλλά τους επέστρεψε στην ΕΛΛΑΔΑ ο (μέγας) πολιτικώς Βενιζέλος οδικός μέσο Ρουμανίας , εδώ σταματώ το θέμα ΕΣΣΔ - ΕΛΛΑΔΑ , όσο και να μη μας αρέσει το αυτονόητο έκαναν οι κομουνιστές βοηθώντας τους Τούρκους κατά ΕΛΛΑΔΟΣ αφού εισβάλαμε στην Ρωσσια (σήμερα ξανά το ίδιο λάθος πάμε να κάνουμε) .=Τι είπε ο George Smith Patton στον Dwight David Eisenhower ? Άσε με να συντρίψω τους Σοβιετικούς ?Καλά έπραξε ο Eisenhower και δεν τον άφησε , ήξερε τι θα γίνει μετά , μετά η ΕΣΣΔ αντί να μεταφέρει τα στρατεύματα της στην Από Ανατολή κατά Ιαπωνίας θα πηδούσε Αμερικανούς στα εδάφη της ΕΣΣΔ εάν βέβαια μπορούσαν να φτάσουν εκεί οι Αμερικανοί , και αντί η ΕΣΣΔ να πολεμήσει τους Ιάπωνες θα τους βοηθούσαν κατά Αμερικανών στον Ειρηνικό , τι θα έλεγε ο Patton τότε στον Eisenhower?

Mgtow

Γελάω κάθε φορά που οι Ελληναράδες ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στην εξωτερική πολιτική σε...ανώνυμα σχόλια. Πληρώσατε το ΕΝΦΙΑ σας ρε; Τα τέλη κυκλοφορίας; Πέρα από την πλάκα τώρα λαός που ψηφίζει Αλέξις και σαν επόμενο θα βγάλει Κούλις γκόμενο, που του φέρνουν λαθρό και λέει και ευχαριστώ, επειδή έτσι νομίζει ότι κάνουν οι δυτικοί λαοί, ενώ είναι τόσο μπούφος που δε γνωρίζει ότι καμία δυτική χώρα δεν προόδευσε με αριστερά και με...φιλολαθρό πολιτικές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κρίνει πολιτικές και δρώμενα άλλων χωρών.

Τριτοκοσμική Μογγολοχώρα!

Αυτή η σιχαμένη και κομπλεξική μογγολοχώρα η Ρωσία πρέπει να εξαφανιστεί από το χάρτη! Είναι πηγή αποσταθεροποίησης για τον πλανήτη! Η Δύση ας αναλλάβει τις ευθύνες της.

Mgtow

Πλήρωσες τον ΕΝΦΙΑ σου κατσαπλιά γιουσούφι και πας να κάνεις και το μέντορα σε εξωτερικές πολιτικές; Πες του πατέρα σου να σου πάρει καμιά σόμπα να βγάλεις το χειμώνα και άσε τις μαγκιές μη σκίσεις καμία κάλτσα. Δεν έχεις και δεύτερη όχι τίποτα άλλο.

@Mgtow

Μη μιλάς ρε κοπρίτη για πράγματα που δεν καταλαβαίνεις, τράβα πλύνε κανένα πιάτο στο Bronx φοβισμένο ανθρωπάκι! Ούστ γύφτουλα!

Μονη εξηγηση

για το υφος του "αρθρου"/σκουπιδιου ειναι οτι το εγραψε ενας χρεοκοπημενος Ελληνας ο οποιος συμπασχει με τους χρεοκοπημενους Ουκρανους οι οποιοι ακολουθουν κατα ποδας τον δρομο της φτωχειας και των δανεικων.

Είναι ανιστόρητοι ή πουλημένοι αυτοί που την έδωσαν!

Δεν υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα! Δεν υπάρχει Μακεδονική Εθνότητα! ΑΞΙΟΣ! Σιατίστης Παύλος

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΙΧΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης