Η Ιταλία κάνει πίσω στον προϋπολογισμό για να μην γίνει... αιχμάλωτη των Βρυξελλών

Η Ιταλία κάνει πίσω στον προϋπολογισμό για να μην γίνει... αιχμάλωτη των Βρυξελλών

Σε υποχώρηση φαίνεται ότι οδηγείται η ιταλική κυβέρνηση που δείχνει πιο διαλλακτική σε μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό - «Είμαστε διατεθειμένοι να τους αφαιρέσουμε κάθε άλλοθι» λέει ο Σαλβίνι

20220912
Επιθετική ρητορική μεν, αλλά με διάθεση συμβιβασμού φαίνεται ότι προσέρχεται η ιταλική πλευρά στις συζητήσεις με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό, καθώς μετά την αναταραχή στις αγορές, αφήνει περιθώρια σύγκλισης.

«Το θέμα δεν είναι οι αριθμοί αλλά οι πολίτες. Η βοήθεια στους άνεργους, η μείωση της ηλικίας για να μπορεί να βγει κανείς στη σύνταξη, οι βοήθειες προς τις επιχειρήσεις και προς τους πολίτες που έχασαν λεφτά εξαιτίας των τραπεζών, είναι μέτρα που δεν μπορούμε να καταργήσουμε», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο, αναφερόμενος στον Ιταλικό προϋπολογισμό και τις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι ανέφερε: «Αν στις Βρυξέλλες πιστεύουν ότι θα κρατούν αιχμάλωτη μια κυβέρνηση και εξήντα εκατομμύρια Ιταλούς για μια διαφορά του 0,1%, είμαστε διατεθειμένοι να τους αφαιρέσουμε κάθε άλλοθι». Σε ατό το πλαίσιο, πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει την κοινή λογική, η οποία δεν εμμένει σε διαφορές του 0,1% σε ό,τι αφορά το έλλειμμα».


Πάντως, οι πολιτικοί αναλυτές διαπιστώνουν μια νέα διάθεση των δύο αρχηγών που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε συμφωνία της κυβέρνησης Λέγκας και Πέντε Αστέρων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης