Προϋπολογισμός Ιταλίας: «Ανοικτός» σε μείωση του ελλείμματος δηλώνει ο Λουίτζι ντι Μάιο

Προϋπολογισμός Ιταλίας: «Ανοικτός» σε μείωση του ελλείμματος δηλώνει ο Λουίτζι ντι Μάιο

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος έθεσε ως προϋπόθεση να μην αλλάξουν τα βασικά μέτρα του προϋπολογισμού - Το χρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωσε άνοδο κατά 3%

di-maio
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο δηλώνει ανοικτός σε μείωση του ελλείμματος της χώρας του αρκεί να μείνουν αμετάβλητα τα βασικά μέτρα μέτρων του νομοσχεδίου του ιταλικού προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζετα ότι η Ιταλία βρίσκεται σε διαφωνία με την Κομισιόν και άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης για τον επεκτατικό προϋπολογισμό της χώρας το 2019. Οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι το πακέτο δεν μειώνει το χρέος όπως υπαγορεύουν οι κανόνες της ΕΕ, ωστόσο η Ρώμη αρνείται μέχρι στιγμής πεισματικά να το αλλάξει.


Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του ντι Μάιο, το χρηματιστήριο του Μιλάνου κατέγραφε άνοδο 3,07% στις 19.290 μονάδεςΤο σπρεντ υποχωρούσε αντιστοίχως στις 283 μονάδες, έναντι 307 στο κλείσιμο της Παρασκευής.


«Εάν, κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες, το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί λίγο, δεν είναι σημαντικό», δήλωσε ο επικεφαλής του λαϊκιστικού κινήματος των 5 Αστέρων και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης μαζί με τον επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

Ωστόσο, «το θέμα δεν είναι οι αριθμοί, αλλά οι πολίτες», σημείωσε στο Radio radicale, επαναλαμβάνοντας την σημασία της θέσπισης κοινωνικού εισοδήματος για τους φτωχότερους, της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τις συντάξεις ώστε να επιτραπεί η πρόωρη συνταξιοδότηση και η αποζημίωση των μικροκαταθετών που επλήγησαν από την πτώχευση τραπεζών.

Σύσκεψη θα διεξαχθεί απόψε στην έδρα της κυβέρνησης με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, του υπουργού Οικονομίας Τζοβάνι Τρία και των Σαλβίνι και ντι Μάιο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης