Ρώμη: Η αστυνομία κατεδάφισε τις μαφιόζικες βίλες της «χλιδής»

Ρώμη: Η αστυνομία κατεδάφισε τις μαφιόζικες βίλες της «χλιδής»

Συνολικά θα κατεδαφιστούν οκτώ βίλες της μαφιόζικης φατρίας Casamonica - Έπιπλα από χρυσό και ελεφαντόδοντο και πολλά ακόμα αντικείμενα κατασχέθηκαν εντός των κτιρίων

000_1B02JG
Η αστυνομία της Ιταλίας προχώρησε σήμερα στην κατεδάφιση οκτώ αυθαίρετων βιλών στα περίχωρα της Ρώμης που έχτισε μια μαφιόζικη φατρία, οι Casamonica, που είναι γνωστή για τις βιαιοπραγίες της αλλά και το κιτς γούστο της.

«Σήμερα ξεκινάμε την κατεδάφιση των δύο πρώτων βιλών» δήλωσε με ικανοποίηση η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, την ώρα που η δημοτική αστυνομία απομάκρυνε τα τελευταία έπιπλα από τις επαύλεις που είναι διακοσμημένες με αγάλματα ζώων, πολυελαίους και τοιχογραφίες.

«Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κι εμείς θα κατεδαφίσουμε τις οκτώ βίλες. Δεν θα σταματήσουμε έως αυτή η γη να επιστρέψει στους πολίτες» της Ρώμης, είπε η δήμαρχος.

000_1B02UO

Οι επαύλεις που οικοδομήθηκαν χωρίς άδεια βρίσκονται στο προάστιο Κουαντράρο, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Κλείσιμο
Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, που ξεκίνησε χθες με την απομάκρυνση των περίπου τριάντα ενοίκων των πολυτελών κατοικιών.

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τους κατοίκους της Ρώμης. Αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, τους κανόνες, την πειθαρχία και την ασφάλεια» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Η φατρία της Casamonica δραστηριοποιείται κυρίως στα νότια και τα νοτιοανατολικά περίχωρα της Ρώμης. Κατηγορείται για απάτες, εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών. Τα μέλη της θεωρούνται πολύ βίαια.

000_1B02TS
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης