Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ κατηγορεί... τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για τις φωτιές

ryan_zinke_courtesy

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 8 Νοεμβρίου προκάλεσε τον θάνατο 79 ανθρώπων, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, ενώ 699 εξακολουθούν να αγνοούνται

Οι φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια οφείλονται εν μέρει στις αγωγές που υπέβαλλαν περιβαλλοντολόγοι, ώστε να εμποδίσουν την αραίωση δασικών εκτάσεων, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ.

«Ακραίες περιβαλλοντικές οργανώσεις που προτιμούν να καεί ένα ολόκληρο δάσος αντί να κόψουν ένα μόνο δέντρο ή να αραιώσουν δασικές εκτάσεις, κατέθεσαν αγωγές για να εμποδίσουν τη διαχείριση των δασών», δήλωσε ο Ράιαν Ζίκε. «Ναι, αποδίδω ευθύνη» στους περιβαλλοντολόγους», συμπλήρωσε, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες οργανώσεις.

Για την καταστροφή ευθύνονται και άλλες μεταβλητές, όπως οι υψηλότερες θερμοκρασίες, οι πιο ακραίες ιστορικά συνθήκες ξηρασίας και τα πολλά ξερά δέντρα, δήλωσε ακόμη ο Ζίκε.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 8 Νοεμβρίου προκάλεσε τον θάνατο 79 ανθρώπων, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, ενώ 699 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Vagos

Το ίδιο γίνεται και στην Ιταλία με τις ελιές, δεν άφηναν οι οικολογικές οργανώσεις να κοπούν όσα δέντρα είχαν προσβληθεί από ιό ή για να δημιουργηθούν ζώνες ανάμεσα σε εκτάσεις και τώρα έχουν τρομερό πρόβλημα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aifel01

Στον Πύργο εντοπίστηκε κάποιος αναρριχητής, ο οποίος και συνελήφθη - Κλειστός μέχρι νεωτέρας ο Πύργος, σύμφωνα με ανακοίνωση του εμβληματικού μνημείου στο Twitter

1