Τερέζα Μέι: Το Brexit δεν θα γίνει ευκολότερο αν με ξεφορτωθείτε

Τερέζα Μέι: Το Brexit δεν θα γίνει ευκολότερο αν με ξεφορτωθείτε

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δίνει μάχη για να κρατηθεί στην πρωθυπουργία – Υποστήριξε ότι οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι δεν έχουν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες επιστολές για τη διαδικασία πρότασης μομφής

theresa_may_omilia_arthro
Την πρόθεσή της να δώσει μάχη για να παραμείνει πρωθυπουργός της Βρετανίας διεμήνυσε η Τερέζα Μέι στους εσωκομματικούς της αντιπάλους, παίζοντας μάλιστα και το «χαρτί» της πολιτικής σταθερότητας.

«Εάν με ξεφορτωθείτε, το Brexit δεν θα γίνει ευκολότερο» είπε η Μέι μιλώντας στο Sky News, προσθέτοντας ότι η απομάκρυνσή της από το αξίωμά της «θα δημιουργήσει αβεβαιότητα», ενώ δεν θα αλλάξει τις αριθμητικές ισορροπίες στο κοινοβούλιο. Επίσης, υποστήριξε ότι η συζήτηση για το μέλλον δεν αφορά την ίδια, αλλά τους πολίτες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια των εσωκομματικών της αντιπάλων να προκαλέσουν πρόταση μομφής, ισχυριζόμενοι ότι «με βάση όσα γνωρίζει» δεν έχουν συγκεντρωθεί οι απαραίτητες επιστολές. «Εξ όσων γνωρίζω, όχι, δεν έχουν» απάντησε, όταν ρωτήθηκε για το εάν ο πρόεδρος της επιτροπής 1922 Σερ Γκράχαμ Μπράντι έχει γίνει αποδέκτης 48 επιστολών.

Αν και όπως παραδέχθηκε πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα, τις επόμενες επτά ημέρες, η Τερέζα Μέι θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, όπου και θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ως μέρος των συνομιλιών για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας μετά το Brexit.

Νωρίτερα, στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο μίλησε και ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, που ανέφερε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την Ευρώπη είναι «επιλογή για το μέλλον, αλλά όχι επιλογή για σήμερα». Μάλιστα, ανέφερε ότι εάν έπρεπε να γίνει ένα δημοψήφισμα σήμερα, ο ίδιος δεν ξέρει τι θα επέλεγε.

Ο Κόρμπιν δεν έχει διαβάσει όλη τη συμφωνία της Μέι

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η παραδοχή του ότι δεν έχει διαβάσει ολόκληρη τη συμφωνία της Τερέζα Μέι με την ΕΕ, λέγοντας «έχω διαβάσει αρκετά από αυτή», όπως και περιλήψεις και αναλύσεις, ενώ επισήμανε ότι δεν θα στηρίξει τη συμφωνία καθότι είναι θολή και δεν λέει αρκετά για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης