Βρετανία: Η Τερέζα Μέι δεν βλέπει «εναλλακτική» στο σχέδιό της για το Brexit

Βρετανία: Η Τερέζα Μέι δεν βλέπει «εναλλακτική» στο σχέδιό της για το Brexit

«Εάν οι βουλευτές απορρίψουν τη συμφωνία, απλά θα μας γυρίσουν στην αφετηρία» προειδοποίησε η Τερέζα Μέι Συνεχίζεται η κυβερνητική κρίση στη Βρετανία

20325431
Καμία εναλλακτική στο σχέδιό της για το Brexit δεν «βλέπει» η Τερέζα Μέι, σε άρθρο της στην Sun on Sunday, κι ενώ χθες υπήρξαν φήμες περί πέντε κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησής της, που της ζητούν να επαναδιαπραγματευτεί το σχέδιο συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ με τις Βρυξέλλες, κατά τη σύνοδο των ηγετών, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

«Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στο τραπέζι. Δεν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στην οποία θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με την ΕΕ», έγραψε η Μέι σε άρθρο της στην εφημερίδα Sun on Sunday.

«Εάν οι βουλευτές απορρίψουν τη συμφωνία, απλά θα μας γυρίσουν στην αφετηρία. Θα υπάρξει μεγαλύτερη διχογνωμία, μεγαλύτερη αβεβαιότητα και δεν θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε αυτό που ψήφισε ο βρετανικός λαός», διεμήνυσε.

Συνεχίζεται η κυβερνητική κρίση

Την ίδια ώρα, η Μέι καλείται να αντιμετωπίσει την πιο μεγάλη κρίση που ως πρωθυπουργός, που ξεκίνησε μετά την παρουσίαση της συμφωνίας για το Brexit στο υπουργικό συμβούλιο και την παραίτηση του Ντόμικ Ράαμπ, αρμόδιου υπουργού την Πέμπτη.

Αντάρτες βουλευτές προσπαθούν ανοιχτά να την αποπέμψουν, ενώ προειδοποιούν ότι η συμφωνία για το Brexit δεν θα περάσει από το κοινοβούλιο. Οι ευρωσκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι η μεταβατική περίοδος δημιουργεί τον κίνδυνο να συνεχίσει να υπόκειται η Βρετανία στους κανόνες της ΕΕ επ’ αόριστον.

Το Σάββατο, η Άντρεα Λίντσομ, υπουργός υπεύθυνη για τις δραστηριότητες της κυβέρνησης στη βουλή και μία εκ των προσώπων που προσπάθησαν να πείσουν τη Μέι να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση, δήλωσε στο BBC ότι στηρίζει τη Μέι, αλλά δεν είναι απολύτως ικανοποιημένη για τη συμφωνία.

Κλείσιμο
«Νομίζω ότι συνεχίζει να υπάρχει η δυνατότητα για μεγαλύτερη σαφήνεια σε κάποια από τα μέτρα εντός αυτού (του σχεδίου) και σε αυτό ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω», δήλωσε.

Παράλληλα, περίπου 200 Συντηρητικοί βουλευτές έχουν απευθύνει επιστολές στη Μέι ζητώντας της να αποχωρήσει, ενώ χρειάζονταν συνολικά 48 τέτοια αιτήματα για να εκκινήσει μια διαδικασία αλλαγής της ηγεσίας. Οι Sunday Times ανέφεραν επίσης ότι έχει δοθεί εντολή στον βρετανικό στρατό να εντείνει τους προληπτικούς σχεδιασμούς έκτακτης ανάγκης προκειμένου να μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί η δημόσια τάξη σε περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα ύστερα από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, με την εφημερίδα να επικαλείται πηγή στις ένοπλες δυνάμεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης