Ουγγαρία: Ο Μπάνον σχεδιάζει να συνεργαστεί με τον Όρμπαν στις ευρωεκλογές

Ουγγαρία: Ο Μπάνον σχεδιάζει να συνεργαστεί με τον Όρμπαν στις ευρωεκλογές

Ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν ενόψει των ευρωεκλογών – Ο Μπάνον βλέπει τις ευρωεκλογές ως σύγκρουση ανάμεσα στους ευρωπαϊστές και τους ευρωσκεπτικιστές

steve_bannon
Συνεργασία με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, οι απόψεις του οποίου έχουν δεχθεί έντονες επικρίσεις, σχεδιάζει ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ και πρώην επικεφαλής του δεξιού ιστότοπου Breitbart.

Ο Μπάνον, που θεωρείται ως αρχιτέκτονας της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, έχει ιδρύσει ένα κίνημα με σκοπό να εκλεγούν εθνικιστές, δεξιοί και λαϊκιστές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019.

Μιλώντας στο RTL ανέφερε ότι έχει ήδη επισκεφθεί τη Βουδαπέστη μια-δυο φορές και έχει συναντηθεί με συμβούλους του – συναντήσεις που δεν είχαν ανακοινωθεί, ενώ τον περασμένο Μάιο εκφώνησε ομιλία δημόσια στη Βουδαπέστη.

Αν και επίσημα δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας, ο Όρμπαν έχει χαιρετίσει την ιδέα του κινήματος του Μπάνον, που ονομάζεται The Movement (Το Κίνημα), λέγοντας ότι ήταν καιρός να έρθει κάποιος από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη για να μεταλαμπαδεύσει τον συντηρητικό τρόπο σκέψης αντί των φιλελεύθερων αξιών.

«Εάν μπορούσα, θα εγκαθιστούσαμε την έδρα του κινήματος στη Βουδαπέστη. Μου αρέσει τόσο πολύ εδώ. Αλλά προφανώς δεν είναι πρακτικό. Θα περάσουμε πολύ χρόνο στην Ουγγαρία από τώρα έως και την ημέρα των εκλογών», δήλωσε ο Μπάνον στο RTL σε συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες.

«Ευελπιστούμε όταν το Κίνημα είναι έτοιμο και σε λειτουργία, θα συνεργαστούμε» δήλωσε ο Μπάνον στο RTL.

Ο Μπάνον δήλωσε ότι οι ευρωεκλογές της επόμενης χρονιάς θα φέρουν μια σύγκρουση μεταξύ δυνάμεων που κυβερνούν σήμερα στον πυρήνα της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, που θέλουν μεγαλύτερη ολοκλήρωση, και των ευρωσκεπτικιστικών εθνών όπως η Ουγγαρία, που επιδιώκουν μια συμμαχία μεταξύ των ισχυρών κρατών μελών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης