To New Yorker ανακηρύσσει ανεπιθύμητο τον Στιβ Μπάνον από το φεστιβάλ του

To New Yorker ανακηρύσσει ανεπιθύμητο τον Στιβ Μπάνον από το φεστιβάλ του

Μετά το σάλο που προκάλεσε η πρόσκληση στον πρώην σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου, τo περιοδικό αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί – Στροφή 180 μοιρών από τον διευθυντή σύνταξης

steve_bannon
Τον κάλεσαν για συνέντευξη και μετά πήραν πίσω την πρόσκληση. Ο λόγος για το διάσημο αμερικανικό περιοδικό New Yorker και τον Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και πρώην επικεφαλής του συντηρητικού ιστότοπου Breitbart, που εξακολουθεί και υποστηρίζει εθνικιστικές απόψεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν το περιοδικό ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε τον Μπάνον να συμμετάσχει στο φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο. Όμως, μετά τις έντονες αντιδράσεις ακόμη και από καλεσμένους που προειδοποιούσαν ότι θα ακυρώσουν τη συμμετοχή τους, το περιοδικό αναγκάστηκε να προχωρήσει σε στροφή 180 μοιρών.

Την αιτία της ακύρωσης ανακοίνωσε ο διευθυντής σύνταξης του New Yorker, Ντέιβιντ Ρέμνικ, μέσω twitter, ο οποίος λίγες ώρες πριν ανακοίνωσε τον κατάλογο των προσκεκλημένων, μέσα στον οποίο βρισκόταν και το όνομα του Μπάνον.

«Δεν θέλω οι αναγνώστες μας που έχουν καλή πρόθεση και τα μέλη της συντακτικής ομάδας να πιστεύουν ότι αγνόησα τις ανησυχίες τους», έγραψε στη συνέχεια ο Ρέμνικ. «Σκέφτηκα προσεκτικά, μίλησα με συναδέλφους και επανεξέτασα (το θέμα), άλλαξα γνώμη».

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο ο Ρέμνικ να πάρει συνέντευξη από τον Μπάνον στη διάρκεια του φεστιβάλ. Μάλιστα, ο Ρέμνικ τόνισε ότι στο παρελθόν το περιοδικό έχει πάρει συνέντευξη από τον Μπάνον και ότι θα το ξανακάνει αν υπάρξει ευκαιρία, όμως «σε ένα πιο παραδοσιακά δημοσιογραφικό πλαίσιο» και όχι από σκηνής.



Απειλούσαν να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους

Πάντως, η συμμετοχή του Μπάνον έγινε «κόκκινο πανί για τις προσωπικότητες που προσκλήθηκαν στο φεστιβάλ, που προειδοποίησαν με αποχή.


«Ο Μπάνον κι εγώ; Στο ίδιο πρόγραμμα; Δεν είναι δυνατόν», σχολίασε ο ηθοποιός Τζιμ Κάρεϊ.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης