Ρίο: Αντιδράσεις μετά τη δήλωση του κυβερνήτη ότι θέλει ελεύθερους σκοπευτές για να σκοτώνουν τους εγκληματίες

βραζ_09

«Εάν έχετε πέντε εγκληματίες που πυροβολούν εναντίον ενός αστυνομικού, πρέπει να τους πυροβολήσουν όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ακροδεξιός Ουίλσον Βίτσελ 

Ο εκλεγμένος κυβερνήτης του Ρίο, ο ακροδεξιός Ουίλσον Βίτσελ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει ελεύθερους σκοπευτές για να πυροβολούν και να σκοτώνουν τους ένοπλους κακοποιούς, ακόμα κι αν δεν αποτελούν απειλή για τους αστυνομικούς.

Ο Ουίλσον Βίτσελ, ένας πρώην ομοσπονδιακός δικαστής ηλικίας 50 ετών, βρίσκεται μεταξύ των κυβερνητών που επωφελήθηκαν από τη δυναμική του προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου και κατάφεραν να εκλεγούν στις γενικές εκλογές. Και οι δύο πολιτικοί πραγματοποίησαν εκστρατεία υιοθετώντας πολύ σκληρή γραμμή για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

«Εάν έχετε πέντε εγκληματίες που πυροβολούν εναντίον ενός αστυνομικού, πρέπει να τους πυροβολήσουν όλους» είπε ο Βίτσελ χθες το βράδυ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Globonews.

Όταν του τέθηκε το ερώτημα εάν το σχέδιό του προβλέπει επίσης να πυροβολούνται πισώπλατα οι ύποπτοι, εκείνος απάντησε:

Θα «οπλοφορεί; Εκείνος (ο εγκληματίας) αντιπροσωπεύει μια απειλή. Θα χρησιμοποιήσει αυτό το όπλο για να επιτεθεί σε οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά του».

Η βία αποτελεί μάστιγα για τα 208 εκατομμύρια Βραζιλιάνων: τον περασμένο χρόνο οι νεκροί ανήλθαν στον αριθμό ρεκόρ των 63.880 και σε διάστημα επτά ετών, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι στον πόλεμο στη Συρία.

Για τους προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ανακοινώσεις του Βίτσελ αντίκεινται στον νόμο.

«Το να δίνει την άδεια να σκοτώνεται αυτόματα κάθε πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι οπλισμένο, χωρίς να υφίσταται άμεση απειλή για τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου συνιστά προσβολή του βραζιλιάνικου και του διεθνούς δικαίου» επισήμανε η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία.

«Αυτό θα οδηγούσε σε μια κλιμάκωση της βίας και θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ αυτών και των ίδιων των αστυνομικών» επισημαίνει η μη κυβερνητική οργάνωση.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

;;;

Ε ναι καλύτερα να βάλουν παντρεμένους σκοπευτές...

ΑΜΥΑΛΟΣ ΑΙΛΥΝ ΗΡΩΑΣ

Όχι καλαζνικωφ, νεροπίστολο είναι !

την χαλαρότητα τη δοκιμάσανε επί 7 χρόνια

και είχαν όπως λέει το άρθρο περισσότερους δολοφονημένους από όσους σκοτώθηκαν στον πόλεμο στη Συρία. Ας δοκιμάσουν και την αυστηρότητα για 7 χρόνια και στο τέλος να κάνουν ταμείο και να δούνε ποιό μέτρο δούλεψε καλυτερα.

na1821

Εξαιρετική πρόταση, αλλά μόνο για ανοιχτά μυαλά και πραγματικές Δημοκρατίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης