Μαδούρο και Πενς παρόντες στην ορκωμοσία του νέου προέδρου του Μεξικού

Μαδούρο και Πενς παρόντες στην ορκωμοσία του νέου προέδρου του Μεξικού

Ο Λόπες Ομπραδόρ, ο πρώτος πολιτικός που ανήκει στην μεξικανική Αριστερά και θα αναλάβει το ανώτατο αξίωμα στη χώρα, πέτυχε σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου

5bd104cca8a04
Τουλάχιστον 15 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα παρευρεθούν στην τελετή ορκωμοσίας του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, εκλεγμένου προέδρου του Μεξικού, την 1η Δεκεμβρίου. Μεταξύ αυτών θα είναι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ανάμεσα στους ξένους ηγέτες που έχει επιβεβαιωθεί ότι θα παρευρεθούν στην τελετή θα είναι αριστεροί πρόεδροι, όπως ο Μαδούρο και ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, αλλά και δεξιοί, όπως ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ή αυτός της Παραγουάης Άμπντο Μπενίτες.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα είναι παρών, όπως και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Εργατικών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία, η σύζυγος του οποίου είναι Μεξικανή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Λόπες Ομπραδόρ, ο πρώτος πολιτικός που ανήκει στην μεξικανική Αριστερά και θα αναλάβει το ανώτατο αξίωμα στη χώρα, πέτυχε σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης