Ιβανόφ: Οι 80 βουλευτές έδρασαν ενάντια στη βούληση του λαού των Σκοπίων στο δημοψήφισμα

ivanof_1

Ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ υποστήριξε ότι η Βουλή δεν έλαβε υπ' όψιν τη βούληση των πολιτών, που απέρριψαν στο δημοψήφισμα τη Συμφωνία των Πρεσπών - «Η ιστορία απεχθάνεται τους δειλούς και όσους δωροδοκούνται» 

Αιχμές για δωροδοκία βουλευτών, προκειμένου να ψηφίσουν ενάντια στη βούληση του λαού, που απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, άφησε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβανόφ, που εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του με τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, οι πολίτες εξέφρασαν την κυρίαρχη βούλησή τους και απέρριψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Βουλή έπρεπε να το λάβει υπ' όψιν, αλλά η πλειοψηφία των βουλευτών έδρασε ενάντια στη βούληση του λαού» τόνισε ο Ιβάνοφ, σε μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο της επανάστασης της χώρας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των Σκοπίων, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, σημείωσε με νόημα ότι οι πολίτες θυμούνται τους γενναίους και η ιστορία απεχθάνεται τους δειλούς και όσους δωροδοκούνται.

«Η ελευθερία κερδίζεται καθημερινά. Η γενιά μας είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει την καταστροφή της Μακεδονίας», τόνισε ο Ιβανόφ, συμπληρώνοντας ότι μόνον ένα «ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος μπορεί να προστατεύσει την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Χωριάτης

Στο μνημείο του χωριού μου στην Πελοπόννησο υπάρχουν και 7 ονόματα ηρώων που έπεσαν στον Μακεδονικό αγώνα. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι είχαν πάει σε μια ξένη χώρα, με ξένους κατοίκους, με άλλη γλώσσα και έκαναν ανταρτοπόλεμο καλυπτόμενοι από ξένο εχθρικό πληθυσμό. Μπορεί να γίνει ποτέ αυτό; Μπορεί να πάει μια ομάδα τρελών, φασιστών, ότι θέλετε πείτε, και να κάνει ανταρτοπόλεμο στη Βουλγαρία ή την Τουρκία; Ούτε μια νύκτα δεν θα επιβίωνε

Νάγια Οικονόμου

Και τελικώς τι θέλουν; Το "Μακεδονία"; Και πως θα συνεχίζεται τώρα όλο αυτό; Σε μόνιμη εκκρεμότητα;

πολιτης κλαϊν

Αν ηθελαν, ας εκαναν αλλιως! Θα τους «αυτοκτονουσαν» οι Νατοϊκοι, απο την αλλη μερια του Ατλαντικου. Ο φοβος σωζει τα ερμα...

kyriakos

Ωραίος ο πρόεδρος!!!! Μπράβο του. Εσείς είσαστε Μακεδονες. Ο Αριστοτελσκι είχε φροντιστήρια ξένων γλωσσών στην Μακεδονία. Ο Φίλιππος έστειλε εκεί τον Μέγα Αλέξανδρο να μάθει ξένες γλώσσες. Στο καράβι που βρήκαν στη Μαύρη Θάλασσα έχει μια επιγραφή που το γράφει.

Πω,πω,

σοβαρά;

othelos

Γιατί γράφετε ανακρίβειες ? Ο Ιβανοφ δεν χρησιμοποιεί τη λέξη "των Σκοπίων" αλλά μόνο "της Μακεδονίας". Μάθετε να γράφετε τα πράγματα όπως είναι στη πραγματικότητα. Δεν θα κατηγορηθείται. Η παραποίηση δεν είναι δημοσιογραφία.

Ο Κύριος είναι ο Πατέρας μας, και μας έδωσε την Ελλάδα ως τον οίκον μας.

Τέκνα μου αγαπητά και αδελφοί μου, μη βλέπετε ποτέ την Ελλάδα με αδιαφορίαν η με στεναχωρίαν. Ο Κύριος είναι ο Πατέρας μας, και μας έδωσε την Ελλάδα ως τον οίκον μας. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε παιδιά Του, και ουδείς είναι υπέρτερος του άλλου ένεκα της πατρίδος αυτού. Ας μάθουμε να βλέπουμε ως δωρεά του Κυρίου έκαστος την πατρίδα, την παράδοσιν και την γλώσσαν του. Ειδικώς εμείς οι Έλληνες ελάβαμε την κληρονομιάν να είμεθα φορείς και διδάσκαλοι πολιτισμού μεγάλου, τιμωμένου από όλον τον κόσμον. Ας ζώμεν λοιπόν κατά τρόπον που δοξάζει τα ιερά μας, τιμά τους προγόνους, διατηρεί την γλώσσαν ως έκφρασιν πνεύματος και όχι απλώς ως μέσου συννενοήσεως. Ας έχουμε στην καρδιά μας ευγνωμοσύνην προς όσους προσέφεραν στην πατρίδα μας. Κυρίως εμείς, οι ακολουθούντες τον Κύριον, ας έχωμεν πάντοτε κατά νούν ότι ο χριστιανός δεν αγιάζεται από το περιβάλον του αλλά το αγιάζει. (Τα τελευταία λόγια του μακαριστού Χριστόδουλου)

Άγγελος

Σε εμάς μια κλίκα ανδρείκελων, έδρασε ενάντια στην βούληση του λαού κατά το δημοψήφισμα. Το όχι το έκανε ναί χωρίς ίχνος ντροπής. Η ιστορία απεχθάνεται τους προδότες, τους αργυρώνητους και τους προσκυνημένους.

Γκιόργκι,

πιο γραφικός κι απ' την Οχρίδα έγινες.

Την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε ο Μακεδονικός Αγώνας.τελέσθηκε Δοξολογία Μνημόσυνο

Και όμως Κυβέρνηση και Δήμος Θεσσαλονίκης έλαμψαν δια της επιδεικτικής απουσίας τής Υφυπουργού, [υποτίθεται ακόμα] Μακεδονίας – Θράκης καθώς και τού Δημάρχου. Τα κενά καθίσματά τους στον Ναό ήταν ευθεία προσβολή στην Μνήμη και την Αντίσταση τού Μακεδονικού Ελληνισμού.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bojo5

Από τις 11:15 ο  Τζόνσον δίνει τη μάχη για την έγκριση της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες   - Αργά το απόγευμα θα ξέρουμε ποια θα είναι η απόφαση - Αμφίβολο αν θα βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων για την έγκρισή της - Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

14