Το VMRO-DPMNE διέγραψε τον αντιπρόεδρo Μίτκο Γιάντσεφ

Το VMRO-DPMNE διέγραψε τον αντιπρόεδρo Μίτκο Γιάντσεφ

Ο Μίτκο Γιάντσεφ, είχε διαφωνήσει με την τακτική του κόμματος, στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών

2534575
Η Κεντρική Επιτροπή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, διέγραψε στη διάρκεια της αποψινής της συνεδρίασης, τον Μίτκο Γιάντσεφ από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος.

Ο Μίτκο Γιάντσεφ, είχε διαφωνήσει με την τακτική του κόμματος, στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Μίτκο Γιάντσεφ, είναι ένας από τους τρεις αντιπροέδρους του VMRO-DPMNE και εκφράζει την φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα του κόμματος. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, συμμετείχε στο δημοψήφισμα και ψήφισε κατά της συμφωνίας. Το VMRO-DPMNE, ενόψει του δημοψηφίσματος στη χώρα, είχε καλέσει του υποστηρικτές του να πράξουν κατά συνείδηση, ωστόσο ο συντριπτικός αριθμός των ψηφοφόρων του κόμματος αυτού απείχε από το δημοψήφισμα.

Την περασμένη Παρασκευή, το VMRO-DPMNE διέγραψε από τις τάξεις του επτά βουλευτές του, οι οποίοι είχαν ψηφίσει υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης