Πρώτη φορά στα χρονικά της Αυστραλίας: Ψαράς πέθανε από δάγκωμα νερόφιδου

Πρώτη φορά στα χρονικά της Αυστραλίας: Ψαράς πέθανε από δάγκωμα νερόφιδου

Ενώ βρισκόταν στο νερό ο άτυχος νέος μαζεύοντας τα δίχτυα που είχε ρίξει μερικές ώρες νωρίτερα ένιωσε το δάγκωμα από ένα εξαιρετικά δηλητηριώδες και σπάνιο νερόφιδο, που ζει στα νερά της περιοχής

34567547
Σε μία χώρα που μπορεί κανείς να βρει τα πιο δηλητηριώδη και επικίνδυνα πλάσματα συνέβη ένα ακόμη τραγικό γεγονός συνέβη καθώς τραγική κατάληξη είχε η νυχτερινή βάρδια ενός 23χρονου Βρετανού ψαρά, ο οποίος πέθανε δύο ώρες αφότου είχε δεχθεί το τοξικό δάγκωμα ενός δηλητηριώδους θαλάσσιου φιδιού στον βορρά της Αυστραλίας.

Ενώ βρισκόταν στο νερό ο άτυχος νέος μαζεύοντας τα δίχτυα που είχε ρίξει μερικές ώρες νωρίτερα ένιωσε το δάγκωμα από ένα εξαιρετικά δηλητηριώδες και σπάνιο νερόφιδο, που ζει στα νερά της περιοχής.

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα λεπτά και ο 23χρονος Χάρι Έβανς άρχισε να έχει παραισθήσεις και να δυσκολεύεται στην αναπνοή, ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα, εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ειδικοί θαλάσσιοι βιολόγοι κι ερπετολόγοι θεωρούν πως το φίδι ήταν τυλιγμένο στα δίχτυα ψαρέματος κι ένιωσε να απειλείται από τον Έβανς, ενώ είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας της Ωκεανίας, που καταγράφεται θάνατος από δάγκωμα νερόφιδου.

Κλείσιμο
Το συγκεκριμένο είδος θαλάσσιου φιδιού διαθέτει εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο, ωστόσο μέχρι πρότινος θεωρούνταν ακίνδυνο καθώς αποφεύγει την επαφή με τους ανθρώπους.

Υπολογίζεται πως στην περιοχή ζουν πάνω από 70 διαφορετικά είδη νερόφιδων, μερικά από τα οποία διαθέτουν δηλητήριο ικανό να σκοτώσει δεκάδες ενήλικες ανθρώπους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στις βόρειες επαρχίες της Αυστραλίας ζουν δεκάδες φονικά είδη σε στεριά και θάλασσα, μεταξύ των οποίων κροκόδειλοι του αλμυρού νερού, καρχαρίες, μέδουσες και φίδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης