Οι Ρώσοι γυρίζουν την πλάτη στον Πούτιν - Γιατί κατακρημνίστηκε η δημοτικότητα του Ρώσου ηγέτη;

Οι Ρώσοι γυρίζουν την πλάτη στον Πούτιν - Γιατί κατακρημνίστηκε η δημοτικότητα του Ρώσου ηγέτη;

Η τελευταία φορά που είχε φτάσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα ήταν το 2013, όμως η προσάρτηση της Κριμαίας «ανέβασε» τότε τις μετοχές του

vlad-putin
Δραματική μείωση της εμπιστοσύνης του ρωσικού λαού στον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσα στην τελευταία χρονιά δείχνουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις, με τους αναλυτές να «ταυτοποιούν» ως ένοχες τις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις του Κρεμλίνου στο συνταξιοδοτικό.

Σε μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ανεξάρτητο Levada Centre, το 39% των Ρώσων χαρακτήρισαν τον Πούτιν αξιόπιστο πολιτικό.

Αν και το ποσοστό παραμένει υψηλό συγκριτικά με την άποψη που έχουν για τους ηγέτες τους οι πολίτες άλλων χωρών, πρέπει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό τον Νοέμβριο του 2017 ήταν κατά 20 ολόκληρες μονάδες υψηλότερο. Τότε, το 59% των πολιτών είχαν δηλώσει ότι εμπιστεύονται χωρίς δισταγμό τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο πηδάλιο της χώρας.

Η δημοσκόπηση της Levada αντανακλά τον ισχυρό αντίκτυπο που είχαν στην κοινωνία οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την «διευκόλυνση» του προϋπολογισμού.

Κλείσιμο
Στις αρχές του μήνα, το 45% των Ρώσων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FOM, είπαν ότι θα ψήφιζαν τον Πούτιν αν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή. Στην αρχή της χρονιάς όμως, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 67%.

Το ποσοστό στήριξης του 45% για τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας είναι το χαμηλότερο που έχει λάβει ο Πούτιν την τελευταία δεκαετία. Μόνο το 2013 είχε πέσει η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου ξανά σε τόσο χαμηλά επίπεδα, ωστόσο ο «πατριωτικός πυρετός» που προκλήθηκε από την προσάρτηση της Κριμαίας είχε ως αποτέλεσμα τα ποσοστά του να εκτιναχθούν ξανά στα ύψη.

Δείτε βίντεο: Οι Ρώσοι γυρίζουν την πλάτη στον Πούτιν - Γιατί κατακρημνίστηκε η δημοτικότητα του;
Οι Ρώσοι γυρίζουν την πλάτη στον Πούτιν - Γιατί κατακρημνίστηκε η δημοτικότητα του;


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης