Υπόθεση Σκριπάλ: Στη δημοσιότητα και δεύτερος ύποπτος για τη δηλητηρίαση

Υπόθεση Σκριπάλ: Στη δημοσιότητα και δεύτερος ύποπτος για τη δηλητηρίαση

Πρόκειται για τον Ρώσο στρατιωτικό γιατρό Alexander Yevgenyevich Mishkin - Νωρίτερα είχε βγει στην επιφάνεια το όνομα του Ρώσου συνταγματάρχη Anatoliy Chepiga

skripal
Το όνομα και δεύτερου ατόμου, το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα των υπόπτων για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπουρι της Βρετανίας, έβγαλε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Bellingcat.

Πρόκειται για τον Ρώσο στρατιωτικό γιατρό Alexander Yevgenyevich Mishkin, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή τόσο στην παρασκευή του δηλητηρίου, όσο και στην εκτέλεση της επιχείρησης.

Το προηγούμενο διάστημα, η ίδια ιστοσελίδα είχε κατονομάσει ως ύποπτο τον Ρώσο συνταγματάρχη Anatoliy Chepiga, ο οποίος φέρεται να είχε βραβευτεί από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, για την προσφορά του στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και την Τσετσενία.

Ο Alexander Yevgenyevich Mishkin δεν είναι άλλος από τον Αλεξάντερ Πετρόφ, ο οποίος εμφανίζεται ευθύς εξ αρχής με τον Τσεπίγκα, κρατώντας ωστόσο το πρώτο του όνομα και αλλάζοντας το επώνυμο. Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι είναι μέλος της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας και προφανώς ένας εκ των εκτελεστών της.

petrov
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης