Τρελό πάρτι από τους εργαζόμενους της Amazon για την αύξηση του ωρομισθίου στα $15

Τρελό πάρτι από τους εργαζόμενους της Amazon για την αύξηση του ωρομισθίου στα $15

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πιέσει για αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου σε όλες τις ΗΠΑ

foto-amazon1
Ένα τρελό πάρτι ξέσπασε ανάμεσα στους εργαζομένους της Amazon στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση ότι το ωρομίσθιό τους θα αυξηθεί στα 15 δολάρια.

Η αύξηση αυτή, όπως ανακοινώθηκε, θα αφορά όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα αν είναι πλήρους, μερικής ή εποχικής απασχόλησης.

«Ακούσαμε τους επικριτές μας, σκεφτήκαμε καλά τι θέλαμε να κάνουμε και αποφασίσαμε να γίνουμε πρωτοπόροι σε αυτό το θέμα» ανέφερε σε δήλωσή του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την αλλαγή αυτή και ενθαρρύνουμε τους ανταγωνιστές μας και τους άλλους μεγάλους εργοδότες να κάνουν το ίδιο» συμπλήρωσε ο Μπέζος.

Κλείσιμο


Συνολικά από την αύξηση που θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου, αναμένεται να ωφεληθούν περισσότεροι από 250.000 μόνιμοι και 100.000 εποχικοί υπάλληλοι.

Σημειώνεται ότι το κατώτατο ωρομίσθιο που ισχύει στις ΗΠΑ είναι της τάξης των 7,25 δολαρίων αν και στις περισσότερες πολιτείες το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο.

Εκπρόσωποι της Amazon δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να πιέσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου. «Τα 7,25 δολάρια θεσμοθετήθηκαν πριν από δέκα χρόνια. Σκοπεύουμε να πιέσουμε για αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου που θα έχει προφανή θετική επίπτωση στη ζωή δεκάδων εκατομμυριών πολιτών και των οικογενειών τους» εξήγησε το στέλεχος της Amazon, Τζέι Κάρνεϊ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης