Τούρκος επιστήμονας της NASA προς τους συμπατριώτες του: Μην πυροβολείτε τον ήλιο!

Τούρκος επιστήμονας της NASA προς τους συμπατριώτες του: Μην πυροβολείτε τον ήλιο!

«Δεν θα ρίξει τη θερμοκρασία στη Γη», ανέφερε ο Ουμούτ Γιλντίζ απαντώντας σε ερωτήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης - Το 2016 κάτοικοι στα Άδανα πυροβολούσαν τον ήλιο για να περάσει ο καύσωνας

adana
Σε αντίθεση με όσα κάνουν μερικοί κάτοικοι στα Άδανα της Τουρκίας, όπως επισημαίνει επιστήμονας της NASA, το να πυροβολεί κανείς τον ήλιο με καραμπίνα δεν πρόκειται να μειώσει τη θερμοκρασία της Γης.

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Τούρκος επιστήμονας, Ουμούτ Γιλντίζ, που εργάζεται στη NASA, όταν ρωτήθηκε από μία μαθήτρια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιστήμης που διοργανώνεται στην τουρκική πόλη.

Μέσω τηλεδιάσκεψης ο Γιλντίζ απάντησε σε ερωτήσεις και όταν ρωτήθηκε από τη μαθήτρια αν το να πυροβολεί κανείς τον ήλιο είναι μία καλή ιδέα για να δροσίσει στην πόλη της, που το καλοκαίρι «χτυπά» θερμοκρασίες στο κόκκινο.

««Όχι, τα όπλα δεν θα λειτουργήσουν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πυραύλους», ανέφερε χαριτολογώντας και πρόσθεσε: «Ζω στην Καλιφόρνια, και είναι επίσης πολύ ζεστά εδώ, αλλά δεν πυροβολούμε στον ήλιο».

Υπενθυμίζουμε ότι το 2016 εικόνες με κατοίκους των Αδάνων να πυροβολούν τον ήλιο με θυμό για τον καύσωνα είχαν γίνει viral. Δύο άνδρες, μάλιστα, είχαν συλληφθεί, για έκθεση σε κίνδυνο τη ζωή συμπολιτών τους, ενώ ο δήμος Αδάνων είχε εκδώσει και προειδοποίηση για εκείνους που σημάδευαν τον ήλιο μέχρι και με αυτόματα όπλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης