Μεξικό: Υπό έρευνα για σχέσεις με καρτέλ ναρκωτικών όλη η αστυνομική δύναμη του Ακαπούλκο

Μεξικό: Υπό έρευνα για σχέσεις με καρτέλ ναρκωτικών όλη η αστυνομική δύναμη του Ακαπούλκο

Η αστυνομία του Μεξικό διερευνά καταγγελίες για σχέσεις των αστυνομικών με συμμορίες ναρκωτικών – Οι αστυνομικοί έχουν αφοπλιστεί και δυνάμεις της πολιτειακής αστυνομίας και του στρατού θα πραγματοποιούν περιπολίες 

acapulco_mexico
Υπό έρευνα βρίσκεται όλο το αστυνομικό δυναμικό του Ακαπούλκο, καθώς υπάρχουν υποψίες, ότι συμμορίες ναρκωτικών έχουν διεισδύσει στους κόλπους της αστυνομίας.

Δύο διοικητές που κατηγορούνται για δολοφονία αναζητούνται, ενώ το σύνολο των αστυνομικών της πόλης του παραθαλάσσιου θέρετρου έχει αφοπλιστεί. Τις περιπολίες έχουν αναλάβει η πολιτειακή αστυνομία και ο στρατός.

Το Ακαπούλκο είναι διάσημος προορισμός για πλούσιους και διάσημος, ωστόσο, η αγορά ναρκωτικών έχει μεγαλώσει, ενώ το ποσοστό δολοφονιών έχει εκτοξεφθεί.

Η πολιτεία Γκουερέρο που βρίσκεται το Ακαπούλκο, είναι από τις πλέον βίαιες στη χώρα, καθώς εγκληματικές ομάδες ελέγχουν περιοχές, ενώ υπάρχει καλλιέργεια παπαρούνας, για να παραχθεί ηρωίνη.

Οι ομοσπονδιακές αρχές υποστηρίζουν ότι προχώρησαν στην έρευνα «επειδή υπάρχουν υποψίες ότι εγκληματικές δυνάμεις έχουν πιθανώς διεισδύσει στην αστυνομία» και υπάρχει «πλήρης αδράνεια» στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Με χαμηλές αμοιβές και ελάχιστη εκπαίδευση, η τοπική αστυνομία στο Μεξικό είναι εύκολος στόχος για τα καρτέλ ναρκωτικών.

Το περασμένο διάστημα έχουν υπάρξει αναφορές ότι συμμορίες προσφέρουν στους αστυνομικούς χρήματα για να υπακούν στους αρχηγούς τους και απειλούν να τους σκοτώσουν εάν πράξουν διαφορετικά.

Σε άλλες περιοχές του Μεξικού, η τοπική αστυνομία έχει καταργηθεί, εν μέσω ανησυχιών που αφορούσαν στα καρτέλ ναρκωτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης