Μεξικό: Υπό έρευνα για σχέσεις με καρτέλ ναρκωτικών όλη η αστυνομική δύναμη του Ακαπούλκο

acapulco_mexico

Η αστυνομία του Μεξικό διερευνά καταγγελίες για σχέσεις των αστυνομικών με συμμορίες ναρκωτικών – Οι αστυνομικοί έχουν αφοπλιστεί και δυνάμεις της πολιτειακής αστυνομίας και του στρατού θα πραγματοποιούν περιπολίες 

Υπό έρευνα βρίσκεται όλο το αστυνομικό δυναμικό του Ακαπούλκο, καθώς υπάρχουν υποψίες, ότι συμμορίες ναρκωτικών έχουν διεισδύσει στους κόλπους της αστυνομίας.

Δύο διοικητές που κατηγορούνται για δολοφονία αναζητούνται, ενώ το σύνολο των αστυνομικών της πόλης του παραθαλάσσιου θέρετρου έχει αφοπλιστεί. Τις περιπολίες έχουν αναλάβει η πολιτειακή αστυνομία και ο στρατός.

Το Ακαπούλκο είναι διάσημος προορισμός για πλούσιους και διάσημος, ωστόσο, η αγορά ναρκωτικών έχει μεγαλώσει, ενώ το ποσοστό δολοφονιών έχει εκτοξεφθεί.

Η πολιτεία Γκουερέρο που βρίσκεται το Ακαπούλκο, είναι από τις πλέον βίαιες στη χώρα, καθώς εγκληματικές ομάδες ελέγχουν περιοχές, ενώ υπάρχει καλλιέργεια παπαρούνας, για να παραχθεί ηρωίνη.

Οι ομοσπονδιακές αρχές υποστηρίζουν ότι προχώρησαν στην έρευνα «επειδή υπάρχουν υποψίες ότι εγκληματικές δυνάμεις έχουν πιθανώς διεισδύσει στην αστυνομία» και υπάρχει «πλήρης αδράνεια» στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Με χαμηλές αμοιβές και ελάχιστη εκπαίδευση, η τοπική αστυνομία στο Μεξικό είναι εύκολος στόχος για τα καρτέλ ναρκωτικών.

Το περασμένο διάστημα έχουν υπάρξει αναφορές ότι συμμορίες προσφέρουν στους αστυνομικούς χρήματα για να υπακούν στους αρχηγούς τους και απειλούν να τους σκοτώσουν εάν πράξουν διαφορετικά.

Σε άλλες περιοχές του Μεξικού, η τοπική αστυνομία έχει καταργηθεί, εν μέσω ανησυχιών που αφορούσαν στα καρτέλ ναρκωτικών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20465779

Ο Σουδανός πρόεδρος Όμαρ ελ Μπασίρ επισκέφθηκε τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών στο επίπεδο όπου βρίσκονταν «πριν από τον πόλεμο»

idlib-bomb

«Η έκρηξη έγινε στα όρια της αγοράς Αλ Χαλ, κοντά σε μια θέση των μαχητών που πρόσκεινται στην Τουρκία, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων