Αυστριακός δημοσιογράφος συνελήφθη στην Τουρκία για «πολιτικό δημοσίευμα»

turkey_main

Τη σύλληψη του Max Zirngast γνωστοποίησε στα social media το περιοδικό στο οποίο εργάζεται, ενώ στην ίδια ανάρτηση «ανέβηκε» και φωτογραφία από τη στιγμή που ο Αυστριακός οδηγείται από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο για τη μεταφορά του

Στη σύλληψη ενός Αυστριακού δημοσιογράφου προέβη την Τρίτη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας, με την κατηγορία του... πολιτικού δημοσιεύματος.

Τη σύλληψη του Max Zirngast γνωστοποίησε στα social media το περιοδικό στο οποίο εργάζεται, ενώ στην ίδια ανάρτηση «ανέβηκε» και φωτογραφία από τη στιγμή που ο Αυστριακός οδηγείται από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο για τη μεταφορά του.

turkey

Αρχικώς το περιοδικό ανέφερε ότι ο συνεργάτης του συνελήφθη με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Ακολούθως όμως διόρθωση, αναφέροντας ότι συνελήφθη λόγω πολιτικού δημοσιεύματος.

Ο Max Zirngast ζει πολλά χρόνια στην Τουρκία, έχει σπουδάσει στη γειτονική χώρα και εργάζεται επί πολλά χρόνια εκεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

salz

Η δήλωση του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας έρχεται δύο ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας όπου οι «27» απέρριψαν την πρόταση της Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.