Αυστριακός δημοσιογράφος συνελήφθη στην Τουρκία για «πολιτικό δημοσίευμα»

turkey_main

Τη σύλληψη του Max Zirngast γνωστοποίησε στα social media το περιοδικό στο οποίο εργάζεται, ενώ στην ίδια ανάρτηση «ανέβηκε» και φωτογραφία από τη στιγμή που ο Αυστριακός οδηγείται από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο για τη μεταφορά του

Στη σύλληψη ενός Αυστριακού δημοσιογράφου προέβη την Τρίτη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας, με την κατηγορία του... πολιτικού δημοσιεύματος.

Τη σύλληψη του Max Zirngast γνωστοποίησε στα social media το περιοδικό στο οποίο εργάζεται, ενώ στην ίδια ανάρτηση «ανέβηκε» και φωτογραφία από τη στιγμή που ο Αυστριακός οδηγείται από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο για τη μεταφορά του.

turkey

Αρχικώς το περιοδικό ανέφερε ότι ο συνεργάτης του συνελήφθη με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Ακολούθως όμως διόρθωση, αναφέροντας ότι συνελήφθη λόγω πολιτικού δημοσιεύματος.

Ο Max Zirngast ζει πολλά χρόνια στην Τουρκία, έχει σπουδάσει στη γειτονική χώρα και εργάζεται επί πολλά χρόνια εκεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

salman

Ο δυναμικός διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας σε συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως το Πεκίνο έχει το δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού - Απογοήτευση για τους μουσουλμάνους Ουιγούρους της Κίνας