Ισπανία: Οι παράτυποι μετανάστες αποκτούν εκ νέου πρόσβαση στο σύστημα Υγείας

Ισπανία: Οι παράτυποι μετανάστες αποκτούν εκ νέου πρόσβαση στο σύστημα Υγείας

Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση της κυβέρνησης Σάντσεθ

spain_parl
Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το διάταγμα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ με το οποίο αποκτούν και πάλι οι παράτυποι μετανάστες πλήρη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Με ψήφους 177 υπέρ, 133 κατά και 31 αποχές, οι βουλευτές επικύρωσαν το μέτρο που είχαν ανακοινώσει οι Σοσιαλιστές λίγες ημέρες αφότου ανέλαβαν την κυβέρνηση, την 1η Ιουνίου.

Το 2012 η κυβέρνηση του συντηρητικού Μαριάνο Ραχόι, του προκατόχου του Σάντσεθ που ανατράπηκε με πρόταση μομφής, είχε περιορίσει την πρόσβαση των παράτυπων μεταναστών στο σύστημα υγείας, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που λάμβανε τότε για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Η ετερόκλητη συμμαχία των αριστερών, αυτονομιστικών και εθνικιστικών κομμάτων που στηρίζει τον Σάντσεθ ψήφισε υπέρ της πρότασης ενώ το Λαϊκό Κόμμα την καταψήφισε και το φιλελεύθερο Ciudadanos απείχε.

"Η υγεία δεν γνωρίζει σύνορα, ταυτότητες, άδειες εργασίας ή παραμονής" δήλωσε η υπουργός Υγείας Κάρμεν Μοντόν στην ομιλία της στο κοινοβούλιο. Από την άλλη, η βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Τερέσα Ανγκούλο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στον τουρισμό υγείας".

Το κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης την πρόσληψη περισσότερων από 300 δημοσίων υπαλλήλων που θα αναλάβουν να χειριστούν το πρόβλημα των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο. Φέτος η Ισπανία έγινε η κύρια πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη, με 33.000 αφίξεις από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης