Ινδία: Απόφαση «σταθμός» του Ανώτατου Δικαστηρίου νομιμοποιεί το γκέι σεξ!

Ινδία: Απόφαση «σταθμός» του Ανώτατου Δικαστηρίου νομιμοποιεί το γκέι σεξ!

Η απόφαση καταργεί έναν απαρχαιωμένο νόμο που απαγόρευε τον ομοφυλοφιλικό έρωτα, εξισώνοντάς τον με την κτηνοβασία

india-gay
Με μια απόφαση «σταθμό» που κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ινδία έκανε επιτέλους νόμιμο το γκέι σεξ στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Η σημαντική αυτή απόφαση έρχεται μετά από δικαστικές μάχες δεκαετιών και ουσιαστικά καταργεί έναν απαρχαιωμένο νόμο απαγόρευσης του ομοφυλοφιλικού σεξ, ο οποίος ίσχυε από την εποχή της αποικιοκρατίας.

Ο νόμος αυτός, ηλικίας 158 ετών, εξίσωνε το ομοφυλοφυλικό σεξ με την κτηνοβασία, βάζοντας και τα δύο στην κατηγορία των «εγκλημάτων κατά της φυσικής τάξης των πραγμάτων». Οι «παραβάτες» κινδύνευαν με ποινές φυλάκισης έως και 10 χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

Διαβάζοντας την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ένας εκ των δικαστών, ο Ντιπάκ Μίσρα, ανέφερε ότι ο απαρχαιωμένος νόμος της αποικιοκρατίας παραβίαζε το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση που εγγυάται στους Ινδούς πολίτες το σύνταγμά τους, και χρησιμοποιούνταν ως τώρα ως «όπλο» από τις Αρχές για να κάνουν διακρίσεις.

Η απόφαση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού αναμένεται να επηρεάσει οικονομικά και κοινωνικά την τεράστια ομοφυλοφιλική κοινότητα της Ινδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακτιβιστικές οργανώσεις μάχονταν υπέρ της απαγόρευσης του Άρθρου 377 από τη δεκαετία του 90. Ανάλογες προσφυγές το 1994 και το 2001 είχαν αρνητική κατάληξη, ωστόσο η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ δεν αποθαρρύνθηκε, και τελικά δικαιώθηκε.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης