Ιράν: Συνελήφθησαν τρομοκράτες που εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ στη Συρία

Ιράν: Συνελήφθησαν τρομοκράτες που εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ στη Συρία

Η έκθεση δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό των συλληφθέντων, αλλά λέγεται ότι οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στην περιοχή al-Tenf και ένας από αυτούς ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην περιοχή al-Tenf

ηπαραν
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη σύλληψη αρκετών τρομοκρατών στη Συρία, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ, με στόχο τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιχειρήσεων στην πόλη Ταντμούρ στην επαρχία Χομς, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά του, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν.

Οι τρομοκράτες συνελήφθησαν την Κυριακή το πρωί, 36 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ταντούρ, μετά από μάχες με το συριακό στρατό, και δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τις ανταλλαγές πυρών, ενώ άλλοι συνελήφθησαν από τα στρατεύματα του Συριακού Στρατού.

Η έκθεση δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό των συλληφθέντων, αλλά λέγεται ότι οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στην περιοχή al-Tenf και ένας από αυτούς ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην περιοχή al-Tenf.

Ο συλληφθείς τρομοκράτης, του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί, ανέφερε ότι οι Αμερικανοί παρέδωσαν όπλα και πυρομαχικά και σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια σειρά τρομοκρατικών επιχειρήσεων στο Tadmur για να παράσχουν το έδαφος για την κύρια επίθεση με 300 άλλους τρομοκράτες.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν Συρους τρομοκράτες δημιουργώντας αρκετές βάσεις στη Συρία, προμηθεύοντάς τους με όπλα και άλλες αναγκαίες υλικοτεχνικές ενισχύσεις μέσω των 22 βάσεων τους μέσα ή έξω από τη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης