Βίντεο - φωτογραφίες: Μεγάλη έκρηξη και πυρκαγιά σε διυλιστήριο στη Γερμανία

Βίντεο - φωτογραφίες: Μεγάλη έκρηξη και πυρκαγιά σε διυλιστήριο στη Γερμανία

Φόβοι για πολλούς τραυματίες - Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας στην περιοχή

vohburg
Έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκε σε διυλιστήριο στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν οκτώ τραυματίες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Χρήστες στο twitter, ανεβάζοντας φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τη σκηνή, δεν μπορούν να περιγράψουν τις εικόνες που αντικρίζουν.

Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή  Vohburg στη Βαυαρία της Γερμανίας. Τουλάχιστον 2.000 άτομα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή για προληπτικούς λόγους, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας έχουν καταφτάσει στην περιοχή. Σύμφωνα με τοπικά γερμανικά μέσα, τουλάχιστον 200 ομάδες εργασίας επιχειρούν στην περιοχή. Τρία άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό. 

Οι αρχές ζήτησαν από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής (που ζουν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων) να κρατήσουν κλειστά πόρτες και παράθυρα λόγω του πυκνού καπνού.  «Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται», υπογράμμισε η αστυνομία. Σχεδόν 200 πυροσβέστες μετέχουν στην επιχείρηση αυτή.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. 

Η εταιρεία Bayernoil  λειτουργεί από το 1967 σε οικόπεδο 127 στρεμμάτων.  Παράγει διάφορα καύσιμα, όπως βενζίνη, ντίζελ, πετρέλαιο οικιακής χρήσης όπως και πίσσα, ενώ έχει ικανότητα επεξεργασίας 10,3 εκατομμυρίων τόνων αργού πετρελαίου ετησίως, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του.

Η τελευταία πυρκαγιά που καταγράφηκε σε διυλιστήριο της Γερμανίας ήταν τον Ιούλιο σε εγκαταστάσεις της εταιρίας Shell, κατά την οποία δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τομέα παραγωγής αερίου και βενζίνης σε υγρή μορφή λίγο μετά τις 05.30 τοπική ώρα (06.30 ώρα Ελλάδας).

Rafinerie Vohburg Explodiert !!!! 01.09.2018
Κλείσιμο


explosion_germa

explo_vauaria

vohburg1

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης