Σοκ στη Φλόριντα: Πυροβολισμοί σε τουρνουά video game - Τρεις νεκροί

Σοκ στη Φλόριντα: Πυροβολισμοί σε τουρνουά video game - Τρεις νεκροί

 Νεκρός ο δράστης και άλλα δύο άτομα - Πρόκειται για παίκτη που έχασε, άνοιξε  πυρ και στη συνέχεια αυτοκτόνησε -Δεν είχε συνεργό- 11 οι τραυματίες  - Ενημερώθηκε ο Τραμπ

flo
Ενοπλος σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 11 ανοίγοντας πυρ κατά την διάρκεια τουρνουά video game Madden 19 NF Lπου μεταδιδόταν online από εστιατόριο του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο σερίφης του Τζάκσονβιλ Μάικ Γουίλιαμς δήλωσε ότι ένας λευκός άνδρας, ύποπτος ως δράστης της επίθεσης, σκοτώθηκε επί τόπου.

Δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης, στο Jacksonville Landing, ένα εμπορικό κέντρο που στεγάζει αίθουσες ψυχαγωγίας και εστιατόρια.

Σύμφωνα με πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα Los Angeles Times, δράστης της επίθεσης ήταν ένας παίκτης που συμμετείχε στο τουρνουά και έχασε. Επικαλούμενη μηνύματα άλλου παίκτη που βρισκόταν στην αίθουσα, η εφημερίδα ανέφερε ότι ο ένοπλος στόχευσε πολλούς ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

«Υπάρχουν τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν επιτόπου. Ο ένας από αυτούς ήταν ο ύποπτος, ο οποίος αυτοκτόνησε», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο σερίφης της Τζάκσονβιλ, ο Μάικ Γουίλιαμς, προσθέτοντας ότι 11 τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία. Δημοσιοποίησε επίσης την ταυτότητα του δράστη: ήταν ο Ντέιβιντ Κατζ, 24 ετών, από τη Βαλτιμόρη, τη μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας Μέριλαντ, στις βόρειες ΗΠΑ.

Ο Κατζ άνοιξε πυρ με πιστόλι μέσα στο εστιατόριο όπου διεξαγόταν το τουρνουά βιντεοπαιγνιδιών στο οποίο συμμετείχε. Ο σερίφης Γουίλιαμς απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα κίνητρα της επίθεσης, της τρίτης του είδους στη Φλόριντα τα τελευταία δύο χρόνια.


Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, διέρρευσε στο Twitter, ένα ανατριχιαστικό βίντεο-ντοκουμέντο φαίνονται δύο νεαροί να παίζουν, όταν ξαφνικά ακούγονται πυροβολισμοί.
«Ήμουν πολύ τυχερός, η σφαίρα με βρήκε στο δάχτυλο»

«Είχα πολλή τύχη. Η σφαίρα χτύπησε το δάκτυλό μου», έγραψε στο Twitter o 19χρονος Ντρίνι Τζόκα, που ανήκει σε μία από τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά με την ονομασία Complexity Gaming.

Ο επικεφαλής της ομάδας αυτής, που δεν ήταν παρών στον χώρο της επίθεσης, δήλωσε στο AFP μέσω Twitter ότι ο παίκτης κατάφερε να διαφύγει και να κρυφτεί σε ένα αθλητικό κλαμπ.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας παρακολουθούσε παιχνίδι στο τουρνουά, την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

«Πηγαίνοντας στην τουαλέτα, έμεινα εκεί και απλά άκουσα... ήταν τόσοι πολλοί οι πυροβολισμοί, τουλάχιστον 20», ανέφερε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι ο ένοπλος είχε μαζί του και λέιζερ για να βοηθά το στόχο του. «Είμαι ακόμη σοκαρισμένος, με δυσκολία μπορώ να μιλήσω», πρόσθεσε. Ενημερώθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόνλντ Τραμπ, ενημερώθηκε για την αιματηρή ένοπλη επίθεση στο Τζάκσονβιλ, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος παρκολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις.

landing


jack
florida
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης