Το Περού «ελαφρύνει» τους όρους εισόδου για ορισμένες κατηγορίες πολιτών της Βενεζουέλας

perou-eksodos

Η επίδειξη δελτίου ταυτότητας θα αρκεί στις περιπτώσεις εγκύων, ανηλίκων και ηλικιωμένων προσφύγων, χωρίς να χρειάζεται διαβατήριο

Το Περού, το οποίο σκλήρυνε το Σάββατο τους όρους υποδοχής των Βενεζουελάνων που εγκαταλείπουν την χώρα τους, απαιτώντας πλέον κατοχή διαβατηρίου, ανακοίνωσε το βράδυ της ίδιας μέρας (τοπική ώρα) μια κάποια ελάφρυνση, επιτρέποντας την είσοδο στις εγκύους, σε όσους είναι άνω των 70 ετών και στα παιδιά που έρχονται στη χώρα για να συναντήσουν τους γονείς τους.

«Για ανθρωπιστικούς λόγους, αποφασίστηκε πως η παρουσίαση δελτίου ταυτότητας θα αρκεί στις περιπτώσεις εγκύων, ανηλίκων που έρχονται για να επανενωθούν με τους γονείς τους και ενηλίκων ηλικίας άνω των 70 ετών», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση, σχεδόν 24 ώρες αφότου τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί.

«Όσον αφορά τους ανήλικους θα πρέπει να παρουσιάσουν πιστοποιητικό γέννησης και ο ενήλικας που τους συνοδεύει θα πρέπει να έχει διαβατήριο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Αυτό το μέτρο ελάφρυνσης είναι το δεύτερο εφόσον η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα δεχόταν την είσοδο στη χώρα χωρίς διαβατήριο όσων ζητούν καθεστώς πρόσφυγα.

Μέχρι τώρα, η κατοχή δελτίου ταυτότητας ήταν αρκετή για την είσοδο στο ελκυστικό εξαιτίας της δυναμικής του οικονομίας Περού των πολιτών της Βενεζουέλας που εγκαταλείπουν την χώρα τους κατά χιλιάδες βυθίζοντας την Λατινική Αμερική σε σοβαρή προσφυγική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vox-ntimpeit-apokleismos

Το ακροδεξιό κόμμα, που πλέον μετά το βέτο των Ciudadanos, δεν αξιώνει έδρες στα περιφερειακά διοικητικά όργανα της Μαδρίτης, αξιώνει όμως να επιβάλει την πολιτική ατζέντα του, προκειμένου να επιτευχθεί ένα σύμφωνο συνεργασίας 

TRAMPS

«Ανυπομονώ να συζητήσω με τον πρωθυπουργό Μόντι για το γεγονός ότι η Ινδία, που επιβάλλει εδώ και χρόνια πολύ υψηλούς δασμούς σε βάρος των ΗΠΑ, πρόσφατα αύξησε κι άλλο αυτούς τους δασμούς», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτηση στη ροή του στο Twitter