«Βουλιάζει» η Βενεζουέλα: Μονόδρομος η προσφυγιά και η πορνεία στη χώρα «ναυάγιο» του Μαδούρο

Το μισό εκατομμύριο αναμένεται να φτάσουν στο Περού οι πρόσφυγες από την εξαθλιωμένη Βενεζουέλα- Γεμάτοι οι οίκοι ανοχής της Κολομβίας με Βενεζουελανές ιερόδουλες - Όσοι μένουν πίσω τρέφονται με σάπιο  κρέας, κι αυτό αν είναι τυχεροί

Καράβι που βουλιάζει θυμίζει πλέον η χώρα του Μαδούρο, με χιλιάδες πολίτες να την εγκαταλείπουν κακήν κακώς καταφεύγοντας στις γειτονικές χώρες, προκειμένου να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει από τις ζωές και τις οικογένειές τους.

Κι εκεί όμως η ζωή τους είναι κάθε άλλο παρά εύκολη, αφού πολλές από τις γυναίκες καταφεύγουν στην πορνεία για να ζήσουν τα παιδιά τους, ενώ η φτώχεια και η αδυναμία εύρεσης εργασίας εξαναγκάζουν πολλούς από τους πρόσφυγες στη ζητιανιά.

Όπως ανακοινώθηκε εχθές, η κυβέρνηση του Περού αναμένει να υποδεχθεί τους προσεχείς μήνες ακόμη 100.000 πρόσφυγες από τη χώρα «ναυάγιο» του Μαδούρο. Αυτό θα αυξήσει σε μισό εκατομμύριο τον αριθμό των Βενεζουελανών που έχουν εισέλθει στην επικράτειά της μετά την οικονομική κατάρρευση της πατρίδας τους.

Σύμφωνα με τον Εδουάρδο Σεβίγια, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος αρμόδιο για ζητήματα μετανάστευσης, η τελευταία καταμέτρηση των προσφύγων τον Αύγουστο ανερχόταν στους 400.000, ενώ ο τρομακτικός ρυθμός αφίξεων (3000 την ημέρα) δεν αναμένεται να μειωθεί στο άμεσο διάστημα, δεδομένης της κατάστασης στη Βενεζουέλα. Στην πόλη Τούμπες, στα σύνορα με τον Ισημερινό, εκατοντάδες Βενεζουελανοί περιμένουν σε τεράστιες ουρές για να εγγραφούν στη λίστα των αιτούντων αδείας εισόδου στο Περού.

Ανήσυχες με την αύξηση της ροής των προσφύγων, οι αρχές του Περού άρχισαν από την περασμένη εβδομάδα να απαιτούν την επίδειξη διαβατηρίου από τους πολίτες της Βενεζουέλας που θέλουν να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας. «Κανένας δεν μιλάει περί κλεισίματος των συνόρων, απλά θέλουμε να ασκούνται καλύτεροι έλεγχοι της μετανάστευσης για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάουρο Μεδίνα.

Η αύξηση των προσφυγικών ροών είναι δραματική, αν σκεφτεί κανείς ότι το 2016 στο Περού διέμεναν μόλις 6.615 πολίτες της Βενεζουέλας, κατά τα επίσημα στοιχεία.

oures


Έχουν «πλημμυρίσει» με Βενεζουελανές ιερόδουλες οι οίκοι ανοχής της Κολομβίας

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες στη Βενεζουέλα στρέφονται στην πορνεία, αφού δεν έχουν κανέναν άλλον τρόπο να ταΐσουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Sky News.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του αμερικανικού δικτύου στην Κολομβία, οι οίκοι ανοχής της χώρας, ιδιαίτερα στις πόλεις που συνορεύουν με τη χώρα του Μαδούρο, είναι γεμάτοι με Βενεζουελανές που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην, αλλά και να στείλουν χρήματα στο σπίτι τους.

Σε έναν οίκο ανοχής στην Κούκουτα, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που εργάζονται ως ιερόδουλες είναι από τη Βενεζουέλα. Πιο συγκεκριμένα, από τις 60 πόρνες της επιχείρησης, οι 58 είναι Βενεζουελανές και μόνο οι 2 Κολομβιανές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

video placeholder


Μια Βενεζουελανή μητέρα δύο παιδιών, που κάποτε εργαζόταν ως χορεύτρια κλασικού μπαλέτου και είχε δική της επιχείρηση στην χώρα της πριν την οικονομική της κατάρρευση, είπε στο Sky News ότι η πορνεία ήταν πραγματικά η μόνη της επιλογή. «Ντρέπομαι για τη δουλειά μου, αλλά τι άλλο θα μπορούσα να κάνω: Πρέπει να βγάλω χρήματα για να μπορώ να προσφέρω φαγητό στα παιδιά μου. Δεν υπάρχει τίποτα πια στη Βενεζουέλα. Ο μόνος τρόπος να βάλω τρόφιμα στο τραπέζι είναι πουλάω το κορμί μου στην Κολομβία»

Μια δεύτερη γυναίκα, που έχει ένα αγοράκι ενός έτους, είπε στην ρεπόρτερ ότι παλιά εργαζόταν ως κομμώτρια. «Αν ποτέ φτιάξουν τα πράγματα στη Βενεζουέλα θα ήθελα να φτιάξω το δικό μου κομμωτήριο. Πάντως, οτιδήποτε θα ήταν καλύτερο από την πορνία. Δεν το κάνω αυτό επειδή το θέλω. Δεν παίρνω ναρκωτικά, δεν πίνω. Απλά πουλάω το κορμί μου. Αν υπήρχε άλλος τρόπος να βγάλω λεφτά θα σταματούσα αμέσως», είπε η γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 90% των γυναικών αυτών βρίσκονται παράνομα στη χώρα, αφού δεν έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα για την μακροχρόνια παραμονή τους. Εκτός όμως από τις ιερόδουλες, δεκάδες είναι και οι ζητιάνοι και οι άστεγοι πρόσφυγες της κρίσης του Μαδούρο που έχουν κατακλύσει τους δρόμους των κολομβιανών πόλεων, διεκδικώντας το αυτονόητο για κάποιους: το δικαίωμα στην επιβίωση.


Όσοι μένουν πίσω τρώνε... σάπιο κρέας

Στο μεταξύ, η ζωή όσων παραμένουν στη Βενεζουέλα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, με την εξαθλίωση να αποτελεί πλέον κανόνα

Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βενεζουέλας οι κάτοικοι τρώνε σάπιο κρέας, αφού είναι το μοναδικό που είναι προσιτό στην τιμή εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

sapio-kreas


Σύμφωνα με ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ, στο Μαρακαΐμπο τους τελευταίους μήνες οι διακοπές ρεύματος ήταν πολύ συχνές εξαιτίας της κακής κατάστασης των υποομών. Μετά από μία βλάβη τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε κεντρική γραμμή της πόλης των 1,5 εκατ. κατοίκων,  το κρέας που είχαν χασάπικα στα ψυγεία τους χάλασε, με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά να πουλάνε τώρα σάπια προϊόντα στην κεντρική αγορά της πόλης, το Λας Πούλγκας.

Ο χασάπης Τζόελ Πριέτο παραδέχεται ότι ανακάτεψε το σάπιο κρέας με λίγο φρέσκο, κόκκινο κρέας προκειμένου να καταφέρει να το πουλήσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιοι το αγοράζουν για τα σκυλιά τους αλλά δεν λείπουν και αυτοί που το αγοράζουν για τις οικογένειές τους. «Βεβαίως και το τρώνε αυτό το κρέας χάρη στο Μαδούρο. Το φαγητό των φτωχών είναι το σαπισμένο φαγητό» εξηγεί ο κρεοπώλης.

Την ίδια εικόνα μεταφέρει και ένας δεύτερος κρεοπώλης που εντοπίστηκε να ξεφορτώνει σαπισμένα κοτόπουλα. «Ο κόσμος τα αγοράζει» δηλώνει κυνικά ο Χοσέ Αγκίρε.

Ο Γιουντίς Λούνα, που είναι πατέρας τριών παιδιών, παραδέχεται στο Associated Press ότι το κρέας αυτό μυρίζει λίγο αλλά το ξεπλένει με λίγο ξύδι και λεμόνι και είναι εντάξει. Όπως λέει ο 55χρονος άνδρας αγόρασε το κρέας αν και γνωρίζει ότι δεν είναι καλής ποιότητας. Ο ίδιος ζει με τα τρία παιδιά του, ηλικίας 6,9 και 10 ετών, επειδή η γυναίκα του τον παράτησε και έφυγε για την Κολομβία επειδή δεν άντεχε άλλο την πείνα στη Βενεζουέλα.

«Αρχικά φοβόμουν ότι θα αρρώσταιναν γιατί είναι μικρά αλλά τελικά είχαμε μόνο λίγο διάρροια και λίγους εμετούς» δηλώνει ο 55χρονος που αγόρασε τελικά 1 κιλό από το σάπιο κρέας.

Δείτε βίντεο: «Βουλιάζει» η Βενεζουέλα: Μονόδρομος η προσφυγιά και η πορνεία στη χώρα «ναυάγιο» του Μαδούρο
video placeholder


ΣΧΟΛΙΑ (94)

Νικος

Ενώ στην Ελλάδα μας κυβερνούν οι π***τανες και οι πρόσφυγες ειμαστε εμείς...

Αλέξης Μαδούρος 44 πολ.μηχ.

Θα σας εξαφανίσωμεν!

@

Τι σημασια εχουν ολα αυτα, οταν οι ανθρωποι ζουν το Σοσιαλιστικο τους ονειρο.

Πορφυρός Καναδικός Πύργος της Ειρήνης

Ο Ομπάμα ήθελε να σταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή με στήριξη σε Τουρκία. Ο Τραμπ πρόδωσε την Τουρκία, αυξάνοντας τις προσφυγικές ροές, με την Ιταλία να αρνείται να τις αναλάβει, άρα η Ευρώπη θα είναι απρόθυμη να δανείσει την Ελλάδα αφού δεν θα έχει κομβικό ρόλο στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ ο συνωστισμός τους στην Ελλάδα θα μειώσει τον τουρισμό που ήδη χάνεται λόγω αύξησής του στην ανταγωνιστική Τουρκία, που για λίγα χρόνια είχε χάσει πολλούς τουρίστες αλλά φέτος τους ανέκτησε, με το αίτημα της Ιταλίας για κούρεμα χρέους να εξαλείφει τις ευκαιρίες για κούρεμα του Ελληνικού, για το οποίο ο Τσίπρας είχε αναλάβει ένα Μνημόνιο που κατηγορούσε όχι γιατί ήταν ψεύτης, αλλά επειδή εάν ως αντάλλαγμα έπαιρνε το κούρεμα, θα είχε λήξει το Μνημόνιο και σε ένα χρόνο θα είχε περιθώρια να κάνει μεγάλο έργο με το οποίο θα επανεκλεγόταν, αλλά η Ιταλία χρωστά πολύ περισσότερα άρα για να μην αφήσει την Ευρώπη πρέπει να θυσιαστεί η ομοίως χρεωμένη μικρή Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή που έρχεται θα κάνει πόλεμο με την Τουρκία για τον οποίο προετοιμάζεται και δεν προκαλεί με τον Τραμπ που στήριξε το Ισραήλ να το χάνει λόγω αποτυχίας με το Ιράν, ενώ η κακή συμφωνία για Κορέα θα τον αποπέμψει, με τον Ρόμνεϊ να σώζει την Ελλάδα ως νέο Ισραήλ και να ξεκινάει σαν νέος Χίτλερ τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ελλάδα είχε καταστρέψει την Τροία του Αινεία που ίδρυσε την Ρώμη, πολέμησε την Περσία εκ μέρους της Ευρώπης και ξεκίνησε τις Σταυροφορίες για την ανάκτηση των εδαφών από τους Τούρκους, οδηγώντας στην Άλωση του 1204 από τη Βενετία και τη γενοκτονία όλων των ιθαγενών της Αμερικής και της Αφρικής από αυτούς που ήθελαν να επαναλάβουν τις Σταυροφορίες αλλά δεν μπορούσαν λόγω ισχύος των Τούρκων, άρα πήγαν αλλού, ενώ οι Βαλκανικοί πόλεμοι ενάντια πρώτα στους Τούρκους και έπειτα στους Βούλγαρους ανέδειξαν τον Σέρβικο εθνικισμό, προκαλώντας με τη δολοφονία του Αυστριακού πρίγκηπα από Σέρβο τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο που έφερε τον Δεύτερο, αφού στόχευε στην ανάκτηση της χαμένης Γερμανικής δόξας. Ο Χίτλερ είχε χρηματοδοτηθεί από Αμερικανούς για την εξόντωση των κομμουνιστών και είχε συμμαχήσει με την Αγγλία του Τσάμπερλεν πριν έρθει ο Τσόρτσιλ, ενώ θα είχε κερδίσει τον Στάλιν εάν δεν είχε καθυστερήσει, αλλά από την Εγγλέζικη Βόρεια Αφρική και όχι από την Ελλάδα που λόγω ΕΑΜ αποτέλεσε το προπύργιο του Σοβιετικού μπλοκ σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Η Κύπρος είχε θεωρηθεί Κούβα της Μεσογείου λόγω Ελληνικού εθνικισμού που καταδίκασε ο Μακάριος. Επομένως ο Ρόμνεϊ θα είναι αυτοκράτωρ της Χρυσής Αυγής!

ass

Τα χάπια σου γρήγορα και ύπνο.

Beltenebros

χαχχαχαχα έγραψες!

.........

καλο το copy paste ......... αλλα τι διαολο σχετιζονται ολα αυτα που εγραψες με το αρθρο???το χεις καψει τελειως?

ΟΥΣΤ

Η χολέρα της αριστεράς, μόνο λοιμούς και καταποντισμούς φέρνει.

@

Και όσο σκέφτομαι ότι ο Τσίπρας μας την παρουσίαζε ως χώρα πρότυπο....

Φαιη

Απορία που μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας τα σχόλια : Ma γιατί όλοι αυτοί που υπερασπίζονται τον κομμουνισμό (ή κατ άλλους σοσιαλισμό ) της βενεζουέλας δεν πάνε να ζήσουν εκεί??? Και αυτοί θα ευτυχήσουν και εμείς οι κακόμοιροι υπόλοιποι θα μείνουμε ήσυχοι....

Φαίη αλβανίδα πήγαινε στη χώρα σου

Και Αλβανία καπιταλισμό έχει. Πήγαινε στη πατρίδα σου να ζήσεις το καπιταλιστικό σου όνειρο.

JO

Οπως καπιταλισμο εχουν και οι Ηπα,Γαλλια,Ηωνμενο βασιλειο,Γερμανια Σουηδια,Ιαπωνια,λουξεβουργο κτλ δεν βλεπω κανεναν να διαμαρτυρεται σε αυτες τις χωρες! Η αλβανία δεν ειναι ακριβως καπιταλιστικη χωρα υποφερει ακομα απο καταλοιπα του <<σοσιαλιστικου>> παρελθοντος της! διαφθορα,εσωτερικη εγκληματικοτητα,κλειστη αγορα,παρακρατος,εξαρτωμενη οικονομια.

Το ιστορικό λάθος της αριστεράς

Οι Συριζαίοι και οι Μαδουραίοι ψάχνουν μέσα στον χυλό της μεσαίας τάξης την "εργατική" τάξη. Κολλημένοι σε τσιτάτα του Λένιν, πελαγοδρομούν προσπαθώντας να αναδείξουν το 'ταξικό τους πρόσημο'. Kαταλήγουν να επιλέξουν ως ομάδα στόχου της ταξικής πολιτικής τους την πλέμπα, τους λεγόμενους κουρελοπρολετάριους (Lumpenproletariat). Ενώ, λοιπόν, ο Μαρξ με το βασικό του έργο, το Κεφάλαιο, απευθυνόταν στο σύνολο των διανοουμένων της εποχής του, οι Συριζαίοι προσβάλλουν καθημερινά την νοημοσύνη των σκεπτόμενων πολιτών και απευθύνονται σε ένα κοινό, που το κύριο του χαρακτηριτικό είναι η ιδιοτέλεια, που παρασύρεται όπου φυσάει ο άνεμος και έμμεσα φέρει την ευθύνη για όλες κοινωνικές καταστροφές στην ιστορία. Το λάθος αυτό είναι το ιστορικό λάθος της αριστεράς, αφού η κινητήρια δύναμη της κοινωνικής προόδου ήταν και θα είναι πάντοτε η διανόηση. Όποιος στρέφεται ενάντια στην διανόηση, το τέλος του είναι προδιαγεγραμμένο!

αλήτες

Ακριβώς. Ο Τσίπρας απευθύνεται σε λούμπεν με την μαρξιστική έννοια του όρου. Αμόρφωτοι, φτωχοδιάβολοι, παραδομένοι στη μοίρα τους, χωρίς καμία ταξική ή άλλη συνείδηση, αυριο θα ψήφιζαν και ΧΑ αν τους έταζαν επίδομα. Πάνε με όποιον τους ταζει επιδόματα, όποιον γεμίζει την κοιλια τους με σάπιο κρέας. Αυτοί ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις στη λατινική Αμερική προσεχώς και στην Ελλάδα. Μας κατέστρεψαν οι αλήτες

Mendrinos

Οπου κυβερνησε η αριστερά ο κόσμος δεινοπαθησε και είπε το ψωμι ψωμάκι.Η αριστερά είναι μια απάτη, ένα ψέμα που χρησιμοποιούν διάφοροι πονηροί τυχοδιώκτες προκείμενου να αρπάξουν την εξουσία απ τον λαό και μετα να κυβερνήσουν δικτατορικα με την συμμορία τούς.Κλασσικο παράδειγμα η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, σκεφτείτε τι ψεματα ειπε, παραμύθια πουλησε, τι έταξε προεκλογικά στον καθε πικραμένο προκειμένου να τους ψηφίσει και τι έκανε μετα.Τα ακριβως αντίθετα και ολα αυτα προκειμένου να κυβερνήσει μια παρεα αλητοσυμμοριτών επιπεδου καρανικα.Αν η Ελλάδα δεν ηταν μελος της ΕΕ και τού ευρώ θα ειμασταν σήμερα σαν την Βενεζουέλα του Μαδουρο και ισως χειροτερα.Δεν είναι τυχαίο πως ο Μαδουρο χρηματοδότουσε προεκλογικα τον Συριζα ουτε είναι τυχαίο πως στην Βενεζουέλα ετρεξαν ολοι απ τον Τσίπρα ως την Δούρου για να ευχαριστήσουν και να προσκυνήσουν τον Μαδουρο μετα την ανάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα.Αν η διακαιοσυνη το ψάξει θα βγαλει λαυράκια στο θεμα της κομματικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ απο τον Μαδουρο και την οργάνωση open society του George Soros

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΟΠΕΚ

με το ευρω ποσοι μεταναστευσαν και ποσοι αυτοκτονησαν? ποσοι πεινανε? Επισης πώς γινεται να εισαι στο ευρω αλλα πρωτος στην ανεργια και να υπαρχει πληθωρισμος?

τί σχέση έχει το ευρώ;

Η αιτία είναι οτι σε κυβερνάνε ένας κομουνιστής ψεύτης και ένα ακροδεξιό ψεκασμένο βουβαλόπαιδο. Γι αυτό δεν έχεις ανάπτυξη και έχεις ανεργία ενώ όλοι οι άλλοι εχουν ρεκόρ ανάπτυξης. Αν θες να δείς τον υπεύθυνο, κοίτα στον καθρέφτη

αρες μαρες κουκουναρες

επισης η Βενεζουελα παντα δικο της νομισμα ειχε! πού κολλαει η περιπτωση της Ελλαδας με το ευρω και τη δραχμή, δεν ξερω

μμ

απο τη βενεζουελα δε θα εφερνε τσαμπα πετρελαιο ο τσιπρας?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anteto

Σαρώνει και φέτος o δικός μας Γιάννης. Βέβαια ο σταρ του NBA, εδώ και λίγους μήνες έχει βρεί τη δική του… ανεβάστρα. Αυτή που καθημερινά του ανεβάζει την αυτοπεπίθυση αλλά συνάμα και τον χαλαρώνει…