Βρετανία: Στοκ φαρμάκων σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit ζητά η κυβέρνηση

brexit1

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τις φαρμακευτικές εταιρείες  να έχουν στοκ φαρμάκων για έξι εβδομάδες – Στόχος να διακοπεί τυχόν πρόβλημα στην τροφοδοσία σε περίπτωση μη συμφωνίας 

Στοκ φαρμάκων έξι εβδομάδων ζήτησε από τις φαρμακευτικές εταιρείες η βρετανική κυβέρνηση, που προετοιμάζεται για τις ελλείψεις στην αγορά που θα δημιουργηθούν εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ κάλεσε τις εταιρείες να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν προμήθειες φαρμάκων για έξι επιπλέον εβδομάδες πάνω από τα κανονικά τους επίπεδα προκυμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσλειτουργίες στην αγορά από μη συμφωνία.

Οι παρατηρήσεις του Χάνκοκ έρχονται μετά το σημείωμα του υπουργού αρμόδιου για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, που αναφέρεται σε τεχνικές λεπτομέρειες μιας εξόδου χωρίς συμφωνία, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες σε πολλούς τομείς για να περιορίσει τις επιπτώσεις.

Σε επιστολή του προς το προσωπικό του βρετανικού συστήματος υγείας NHS και προμηθευτές, ο Χάνκοκ ανέφερε ότι οι προμήθειες φαρμάκων είναι απαραίτητες σε περίπτωση που οι εισαγωγές από την ΕΕ επηρεαστούν, εάν η Τερέζα Μέι αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία με τους διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Υγείας ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα πρέπει να γράφονται συνταγές με περιοσσότερα φάρμακα, προειδοποιώντας για ελέγχους σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την επιστολή του, οι γιατροί καλούνται να συμβουλεύσουν τους ασθενείς ότι η κυβέρνηση έχει σχέδια για να διασφαλίσει την τροδοφότηση της αγοράς, μετά την έξοδο από την ΕΕ. «Οι ασθενείς δεν θα χρειαστούν και δεν θα πρέπει να παίρνουν επιπλέον φάρμακα στο σπίτι», αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

libya

Το κείμενο προβλέπει κυρίως την «οριστική» διακοπή των μαχών· την αποχώρηση των παραστρατιωτικών από τα νότια προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας και την επιστροφή τους στις πόλεις τους· καθώς επίσης και την ανταλλαγή αιχμαλώτων και των πτωμάτων των μαχητών που σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες

earthquake

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, ενώ δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό, το εστιακό βάθος του οποίου εκτιμήθηκε πως βρισκόταν στα 25 χιλιόμετρα

Mexico

Την περασμένη χρονιά ξεκίνησαν να διενεργούνται έρευνες για 33.341 φόνους, αριθμός που ξεπέρασε το προηγούμενο ιστορικό υψηλό, που είχε καταγραφεί το 2017 και ανερχόταν σε 25.036 φόνους, κατά δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιοποιήθηκαν χθες Δευτέρα