Βρετανία: Στοκ φαρμάκων σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit ζητά η κυβέρνηση

brexit1

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τις φαρμακευτικές εταιρείες  να έχουν στοκ φαρμάκων για έξι εβδομάδες – Στόχος να διακοπεί τυχόν πρόβλημα στην τροφοδοσία σε περίπτωση μη συμφωνίας 

Στοκ φαρμάκων έξι εβδομάδων ζήτησε από τις φαρμακευτικές εταιρείες η βρετανική κυβέρνηση, που προετοιμάζεται για τις ελλείψεις στην αγορά που θα δημιουργηθούν εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ κάλεσε τις εταιρείες να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν προμήθειες φαρμάκων για έξι επιπλέον εβδομάδες πάνω από τα κανονικά τους επίπεδα προκυμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσλειτουργίες στην αγορά από μη συμφωνία.

Οι παρατηρήσεις του Χάνκοκ έρχονται μετά το σημείωμα του υπουργού αρμόδιου για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, που αναφέρεται σε τεχνικές λεπτομέρειες μιας εξόδου χωρίς συμφωνία, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες σε πολλούς τομείς για να περιορίσει τις επιπτώσεις.

Σε επιστολή του προς το προσωπικό του βρετανικού συστήματος υγείας NHS και προμηθευτές, ο Χάνκοκ ανέφερε ότι οι προμήθειες φαρμάκων είναι απαραίτητες σε περίπτωση που οι εισαγωγές από την ΕΕ επηρεαστούν, εάν η Τερέζα Μέι αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία με τους διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Υγείας ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα πρέπει να γράφονται συνταγές με περιοσσότερα φάρμακα, προειδοποιώντας για ελέγχους σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την επιστολή του, οι γιατροί καλούνται να συμβουλεύσουν τους ασθενείς ότι η κυβέρνηση έχει σχέδια για να διασφαλίσει την τροδοφότηση της αγοράς, μετά την έξοδο από την ΕΕ. «Οι ασθενείς δεν θα χρειαστούν και δεν θα πρέπει να παίρνουν επιπλέον φάρμακα στο σπίτι», αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

un

Ο Τραμπ έχοντας στο πλευρό τη Μελάνια θα αναλύσει το όραμά του: «Πρώτα η Αμερική» - Ο Μακρόν θα διατυμπανίσει ότι μας συνδέει όλους ένα κοινό πεπρωμένο - Ηχηρές απουσίες των προέδρων της Ρωσίας και της Κίνας

israeli-soldiers

Τις εξανάγκαζαν να γδυθούν κατά τη διάρκεια των σωματικών ελέγχων, ενώ δεν έλειπαν και οι φορές που τις άγγιζαν στα γεννητικά τους όργανα ή τους έκαναν ανάρμοστα σχόλια

Erdo

Η Τουρκία έχει προηγούμενα πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο του Αφρίν από τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) τους οποίους και θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση