Βρετανία: Εφιάλτης για τους πολίτες ένα πιθανό brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ

brexit

Έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης αναδεικνύει τις καταστροφικές επιπτώσεις σε περίπτωση που Λονδίνο και Βρυξέλλες δεν καταλήξουν σε συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Βρετανοί που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση πιθανόν να χάσουν την πρόσβαση στους λογαριασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Βρετανοί πολίτες στο σύνολό τους θα επιβαρύνονται περισσότερο για να κάνουν πληρωμές με τραπεζικές κάρτες εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι επιχειρήσεις στην ηπειρωτική Ευρώπη μπορεί να αποκοπούν από επενδυτικές τράπεζες στο Λονδίνο, εάν επισυμβεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στην δημοσιότητα και περιλαμβάνει τον σχεδιασμό της βρετανικής κυβέρνησης για την περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει τον Μάρτιο από την ΕΕ χωρίς μεταβατική συμφωνία, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες σε πολλούς τομείς για να περιορίσει τις επιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερο κόστος και βραδύτερους ρυθμούς στις συναλλαγές τους σε ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση συμφώνησε φέτος να περιορίσει τα τέλη που καταβάλλουν οι λιανέμποροι στις συναλλαγές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Χωρίς μία συμφωνία ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, το μέτρο για τις διασυνοριακές συναλλαγές δεν θα εφαρμόζεται πλέον.

«Το κόστος των συναλλαγών με κάρτες ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ενωση πιθανότατα θα αυξηθεί και αυτές οι διασυνοριακές πληρωμές δεν θα καλύπτονται πλέον από την απαγόρευση της επιπλέον επιβάρυνσης», αναφέρεται στο έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι προτίθεται να δώσει στις ρυθμιστικές αρχές όπως η Bank of England και η Financial Conduct Authority ένα «γενικό μεταβατικό εργαλείο» ώστε η εφαρμογή των αλλαγών να είναι σταδιακή και να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις εάν δεν υπάρξει συμφωνία εξόδου.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να λάβει μέτρα για την αποφυγή ανωμαλιών στις διασυνοριακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αναφέρεται στο κυβερνητικό έγγραφο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί σημαντικό τραπεζικό επενδυτικό κέντρο στην Ευρώπη», αναφέρεται στο κείμενο. «Απουσία ενεργειών εκ μέρους της ΕΕ, οι πελάτες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου δεν θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των επενδυτικών τραπεζών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο».

Οι Βρυξέλλες έχουν ανακοινώσει ότι επαφίεται στις ίδιες τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες να προετοιμασθούν για το Brexit, εγκαθιστώντας έδρες εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Ένα σκληρό Μπρεξιτ

θα έχει σαν αποτέλεσμα οι Βρετανοί πολίτες να ξεφύγουν από τη μιζέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης .Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι ατμός .Ζω στην Αγγλία πολλά χρόνια και ξέρω πολύ καλά ότι θα τα καταφέρουν και μόνοι τους .

Foufoutos

Opws strwsane tha koimithoune oi apoikiokrates!

ταρζαν

Η βρετανια ειναι πανισχυρο κρατος. Ακομα και με ενα σκληρο βρεχιτ σε 3-5 χρονια τα παντα θα ειναι ομαλα και η ευρωπη θα εχει χασει εναν πανισχυρο και παγκοσμιος στρατηγικο εταιρο. Οποτε σε ενα τετοιο ενδεχομενο απαντες θα χασουν

Ερώτηση

Οι Έλληνες θα χάσουν την πρόσβαση στα χρήματα που στείλανε στη Βρετανία;

@

Μην λες τετοια και έχουμε λιποθυμίες συριζουληδων

@@

"Συριζούληδων"; Οι Συριζούληδες έχουν τα χοντρά λεφτά; Πώς και έτσι; (Εκτός και αν εσύ είσαι εθνοκουμμούνι της Χ.Α., οπότε πάω πάσο...)

Πεοστεκουμενος Εγγλεζος

Δεν θα υπάρξει Brexit όπως όλοι μυριζονται πια στην Εγγλέζια.

Jimmy

Σκληρό Brexit. Τέλος!

@Jimmy

Ακριβώς! Τέλος! Βρετανία τέλος!

Υβρίδια!

Όχι για όλους τους πολίτες! Τα αμόρφωτα ζώα νομίζουν ότι θα είναι καλό για αυτούς...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

airbus-ne1

«Είναι ντροπή που δύο χρόνια μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016, οι εταιρείες ακόμα αδυνατούν να κάνουν σωστά τον προγραμματισμό τους για το μέλλον» δήλωσε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας

salman-monos

«Περσινά ξινά σταφύλια», τουλάχιστον για τους μεγάλους «παίκτες» της παγκόσμιας οικονομίας, φαίνεται πως είναι πλέον η κτηνώδης δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου τον περασμένο Οκτώβριο από το καθεστώς του Ριάντ

cohen-trump

Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ είχε δεχτεί να καταθέσει δημοσίως στις 7 Φεβρουαρίου δηλώνοντας ότι επιθυμεί «να δώσει πλήρη κι αξιόπιστη αναφορά για όσα έχουν διαρρεύσει»

tsavou

Όπως σημειώνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών  «δεν θα αποκλείσει τις ΗΠΑ, τη Ρωσία ή άλλους εάν θέλουν να συνεργαστούν» -  Ζητεί διεθνή έρευνα για τη δολοφονία του  Τζαμάλ Κασόγκι  στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη