Βίντεο: Καρχαρίας-φάλαινα ξεβράστηκε στο λιμάνι της Μανίλα

whale_shark

Θλιβερή η εικόνα του θηλαστικού των πέντε μέτρων ανάμεσα στα πλαστικά και στα βρώμικα νερά

Η καταστροφή του πλανήτη θα ξεκινήσει από τη μόλυνση των θαλασσών... Η εκτίμηση των περιβαλλοντολόγων δεν αποτελεί πλέον μία μετέωρη εικασία. Είναι ένα γεγονός. Συμβαίνει καθημερινά και με τον πλέον βάναυσο τρόπο. Η εικόνα ενός καρχαρία-φάλαινα που ξεβράστηκε στο λιμάνι της Μανίλα, στις Φιλιππίνες, να κείτεται ανάμεσα σε αμέτρητες πλαστικά σκουπίδια και άλλες βρωμιές, προκάλεσε σοκ τόσο στους εργάτες που την εντόπισαν, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, όταν κυκλοφόρησε το σχετικό βίντεο.Τον καρχαρία-φάλαινα, ο οποίος αποτελεί σπάνιο και προστατευόμενο είδος, εντόπισε ένας ψαράς, ο οποίος απευθύνθηκε στις αρχές, προκειμένου να ανασύρουν το πέντε μέτρων θηλαστικό από τα βρώμικα νερά του λιμανιού Novotas. Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, καθώς τα συγκεκριμένα ζώα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα τόσο στους τραυματισμούς από ξένα σώματα, όσο και στη μόλυνση των θαλασσών.

Οι Φιλιππίνες διαθέτουν πολύ σκληρούς νόμους για την προστασία του είδους, αλλά ως φαίνεται, οι νόμοι που επί της ουσίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους καρχαρίες-φάλαινες και που αφορούν τη μόλυνση της θάλασσας, δεν εφαρμόζονται και δεν τηρούνται.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

456

Δεν είναι θηλαστικό ο φαλαινοκαρχαρίας! Ψάρι είναι!!! Δεν έχει σχέση (εκτός απ' το όνομα με τις λοιπές φάλαινες).

*

Δεν είναι θηλαστικό. Ανήκει στα ιχθυηρά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theresa_may_1

Συγκαλείται αύριο εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας όπου οι υπουργοί θα διαβάσουν τη συμφωνία πριν κληθούν να την υπογράψουν - Έντονες αμφιβολίες για το εάν οι βουλευτές θα στηρίξουν τη συμφωνία - «Αγκάθι» το θέμα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία

3