Ο γνωστός διεθνώς Ρώσος σκηνοθέτης Κιρίλ Σερεμπρένικοφ σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τις 19 Σεπτεμβρίου

Kiril

Ο Σερεμπρένικοφ ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων που προέρχονται από κρατικές χορηγίες, αρνήθηκε για μια ακόμη φορά ενώπιον του δικαστηρίου τις κατηγορίες

Δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε να παρατείνει την κράτηση σε κατ’ οίκον περιορισμό του γνωστού Ρώσου σκηνοθέτη Κιρίλ Σερεμπρένικοφ έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Ο Σερεμπρένικοφ ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων που προέρχονται από κρατικές χορηγίες, αρνήθηκε για μια ακόμη φορά ενώπιον του δικαστηρίου τις κατηγορίες, λέγοντας ότι η ανάκριση κατά την διάρκεια του ενός έτους που κρατείται σε απομόνωση από την κοινωνία δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να τον ενοχοποιεί.

«Η επόμενη χρόνιά στη Ρωσία έχει ανακηρυχθεί ως Έτος θεάτρου, αλλά εδώ και ένα χρόνο βρίσκομαι σε κατ’ οίκον περιορισμό που είναι το δικό μου έτος θεάτρου. Σ αυτό τον ‘χρόνο θεάτρου’ η ανάκριση δεν βρήκε τίποτα, που να δικαιολογούσε την απομόνωση μου από την κοινωνία και να αποδείκνυε την ενοχή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σερεμπρένικοφ.

Η ανάκριση δήλωσε στο δικαστήριο ότι «δεν συντρέχει κανένας λόγος για να αλλάξει η απόφαση».

Η δικογραφία αποτελείται από 258 τόμους, εκ των οποίων ο σκηνοθέτης έχει ήδη αναγνώσει τους 218 και οι συνήγοροι υπεράσπισης περισσότερους από 240.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης